Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ni desteklemek için Lâpseki ilçesinde düzenlenen ‘Kâğıt Çöp Değildir’ başlıklı projenin tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Lâpseki Kaymakamlığı Proje Ofisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Proje Ofisinin düzenlediği projenin ayrıntıları, tanıtım toplantısı boyunca anlatıldı. 

İÇDAŞ ÇİB. METEM Lisesi’nde gerçekleşen proje tanıtım toplantısına, İlçe kaymakamı Tahir Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan,  İÇDAŞ ÇİB. METEM Lisesi Müdürü Alper Rıfat Şimşek, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Latif Candan ve Özel İdare Müdürü Ahmet Alkan katılım sağladı. Tanıtım toplantısı proje mimarlarından resim Öğretmeni Hüseyin Tarık Akkuş, atık kâğıtlardan tekrar kâğıt nasıl yapılır konulu gerçekleştirdiği sunum ile başladı. Resim öğretmeni Hüseyin Tarık Akkuş, ”Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yıl tekrar gündeme getirdiği geri dönüşüm projesi sıfır atık, projenin amacı tasarruf alışkanlığını kazandırmak ve tüketim alışkanlıkları gereği ortaya çıkan geri dönüşüm malzemeleri tekrar üretime kazandırılması konuyla ilgili bütün kurumlarda yapılan sıfır atık çalışmaları ilçe kaymakamlığımızda da yapıldı. Biz de ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak kendi bünyemizde projeyi hazırlayıp hayata geçirmek istedik ve okullarımızda bilgilendirme çalışması yaptık. Kendi kâğıt üretim projemizi okullarda hayata geçirdik. İlçemizde bütün okulları gezerek okullarda toplanan atık malzemelerle kâğıt ürettik ve ürettiğimiz kâğıtların üzerine resim yaparak bir sergi açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

“ATIK AYRIŞTIRMA BİLİNCİNİN OLUŞTURMA YÖNELİK BİR FAALİYET”
İlçe Kaymakamı Tahir Şahin de, tanıtım toplantısına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: ” Sıfır atık projesinde ‘Kâğıt Çöp Değildir’ projesinin tüm okullarımızda uygulanmasının finalini bu gün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Burada çocuk gelişimi sınıfındaki öğrencilerimize kâğıdın bir çöp olmadığını ve atık ayrıştırma bilincinin oluşturma yönelik bir faaliyet rica ettik. Projenin genel amacı ve kapsamında proje koordinatörü Tarık hoca başkanlığını yaptı. İlçemizde atık olarak elde edilen toplanan kâğıtların tekrar çocuklarımız tarafından kullanıma kazandırılması hedeflendi. 
Bununla ilgili bütün okullarımızda çocuklarımıza eğitimler verildi. Bugün de burada verdiğimiz eğitimle projenin iki ayağını tamamlamış olduk, daha sonra üreten bu ağıtlarla bütün öğrencilerimizin resimlerini ilçemiz ve ilimizin farklı yerlerine sergileyerek projemizi tamamlamış olacağız.”

Gülçin AKIN