Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Okan Ulaş, Muhammed Uçan, Melih Gülen ve Mustafa Akbaş, dersleri kapsamında düzenledikleri ‘Sporda Farkındalık’ isimli proje ile Çanakkaleli vatandaşları spora teşvik etti.
 
ÇOMÜ) Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Okan Ulaş, ‘Sporda Farkındalık’ isimli projeleri hakkında bilgi verdi. Ulaş, ”Derslerimizin içeriği olarak bir proje yapmamız gerekliydi.  Biz de yaşadığımız şehirde, insanlarla iç içe olabileceğimiz bir proje yapmaya karar verdik. Spor yapalım ve merkezde yapalım dedik. Herkesi davet ettik. Arkadaşlarla toplanarak gelenlerle antrenman yapacağız. Ayakta yapılabilecek bütün egzersizler, kondisyon ve kardiyo hareketleri yaptıracağız. Daha sonrasında ise minyatür kale ve basket yarışmalarımız olacağız” dedi.
 
“İNSANLAR SPORU SEVECEK”
‘Hayat güzelse, spor yap gülümse’ sloganı ile projeye başladıklarını söyleyen Ulaş, bu proje ile gerçekleştirmek istedikleri amaçlarını şu şekilde anlattı: “İnsanlar hayatındaki en büyük motivasyon kaynağı olan sporu hep aksatıyor. Bu proje sayesinde spora katılım göstererek, ilk defa spora başlayacak insanlar olacak. İlk defa tanışacaklar belki de. Bu insanlar sporu sevecek ve kendi çocuklarına, akrabalarına, yakınlarına tavsiye edecek. Sporla hayatına devam eden bir insan, ülkesine katkı sağlar. Daha düzenli, sağlam düşünür. Sağlam düşünen insan da sağlam topluluk, sağlam dünyayı oluşturur” dedi.
 
SPORCULAR DESTEK VERDİ
ÇOMÜ’lü öğrencilere destek olmak ve spor farkındalığı sağlamak adın etkinliğe gelen Bozcaadasporlu Futbolcu Ertan Şahin, “Öğrencilere destek olmak için geldim. Öğrenci bir kardeşim var, onun misafiriyim. Biz de elimizden ne geliyorsa destek amaçlı buradayız. İnşallah insanlar da sporun güzel olduğunun farkına varır” dedi.
Ezinespor Teknik Direktörü Hakan İnal, “Ben de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olduğum için tanıdığım arkadaşlarım vesilesiyle nedeniyle bu projeye destek vermek istedim. Sporda farkındalık amacıyla buradayız. Her yaştan bireylere düzenli spor yapmanın olumlu yanlarını tanıtmak için bizde destek olmaya geldik” ifadelerinde bulundu.
 
İsmail ŞEN