Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve destek sağlayan Kocatepe Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çanakkale Şubesi, açtığı kermes ile yardım topladı. Kermes de çeşitli yiyeceklerin yanı sıra, kadınların kendi el işleri de satışa çıktı. 
Dernek üyelerinden Metin Ozkanoğlu, yapılan kermes ile ilgili olarak, “Üniversiteli öğrencilerin yararına düzenliyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz için her sene Nisan ayının son haftalarında yapıyoruz. Birçok öğrencimiz nasipleniyor. Burada tatlısından tuzlusuna, bayan malzemelerinden envai çeşit ürünlerimiz var. Burada üniversite okuyan, bize başvuruda bulunan öğrencilerimiz var. Bunlar adına resmi olarak başvuru yaparak açabiliyoruz bu kermesi. Buradan edinilen geliri de bu ihtiyaç sahipleri öğrencilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Bu şekilde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” diyerek bilgi verdi. 

Dernek Başkan Yardımcısı İsmail Öz, “Öğrenciler yararına açmış olduğumuz bir kermesimiz var burada. Her yıl 23 Nisan tarihi civarlarında açıyoruz. Bu şekilde çalışma yapıyoruz. Herkesi öğrencilerimize yardım için kermesimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gizem Tuğçe BAYHAN