Çanakkale’de afet öncesinde hem engellilere yönelik afet bilinci kazandırma, hem de afet sonrasında engelli bireylere yönelik psiko-sosyal destek için meslek elemanlarının sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, çocuk gelişimciler ve pdr öğretmenleriyle eğitilmesi ile yerel yöneticilerin engellik ve psiko-sosyal destek hizmetlerinde farkındalığını arttırmayı amaçlayan  ‘Afette Engel Yok’ Projesi için çalışmalar başladı.

‘Afette Engel Yok’ Projesi’nin Tanıtımı için Parion Hotel’de düzenlenen programa, Vali Orhan Tavlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Araştırma Geliştirme ve Proje Başkanı Tayyar Kuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve Proje Sorumlusu Şerife Soylu, engelli derneklerinin yönetici ve üyeleri ile ilgililer katıldı.

Proje Sorumlusu Şerife Soylu’nun ‘Afette Engel Yok Proje’sinin içeriğini aktaran konuşmasından sonra İl Müdürlüğünde görevli Çocuk Gelişimci Ceren Özbal Türkiye Afet Müdahele Planı çerçevesinde psikososyal destek hizmet grubuyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra ise Araştırma Geliştirme ve Proje Daire Başkanı Tayyar Kuz ve Engelli ile Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi afet öncesinde de önlem çalışmalarının yapılmasının önemine ve özellikle engellilerin afet anında yaşadıkları travmaya vurgu yaparak birer konuşma gerçekleştirdiler.

‘Afette Engel Yok’ Projesi’nin açılışında konuşan Vali Orhan Tavlı ise 6 Şubat’ta Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremlerin sonrasındaki psikososyal çalışmalara değinerek, sahada çalışma yapan sosyal çalışmacıların bu projede yer almasının projeye sağlayacağı olumlu katkıyı aktardı. Sunumları yapılan projeyi başarılı bulduğunu ifade eden Vali Tavlı, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu konudaki hassasiyetinin de altını çizdi.

Haber: Hacer KORKMAZ