ÇTSO Çanakkale Evi’ndeki buluşmaya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ayhan Çetin, Emin Aydoğan, Emin Bacak, Murat Aydoğdu, Genel Sekreter Sema Sandal, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
Görüşmede, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu; Çanakkale esnafının ticari faaliyetlerini geliştirmek, kolaylaştırmak, depolama ve trafik sorununa çözümler üretmek adına 2015 yılından beri takipçisi oldukları Ticaret Sitesi’nin kurulmasıyla ilgili yapılan çalışmalar ve gelinen nokta konusunda kooperatif yönetimine bilgi verdi. Yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine gelerek yasalaşması beklenen Torba Kanun ile Çanakkale OSB yanında yer alan ve Ticaret Sitesi yapılması planlanan yaklaşık 600 dönümlük araziyi de kapsayacak düzenlemeler beklediklerini belirten Başkan Semizoğlu, kooperatif yönetimiyle aynı hedef doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Semizoğlu ayrıca üyelerin pek çoğunun ortak olduğunu ve yeni taleplerin de ortaklık kriterine uygun olanlar üzerinden objektif bir değerlendirme ile belirleneceğini ifade etti. Toplantıda, katılımcılar tarafından gerçek anlamda iştigal konusu uygun üyeler için bir kamu hizmeti olarak projeyi hayata geçirme konusunda ortak akıl ile hareket etme kararı alındı.
 
ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, mevcut Küçük Sanayi Sitesinin de taşınıp içinde yer alacağı, 800-1000 dükkanlı yeni bir ticaret sitesini kente kazandırmak istediklerini söylemişti. Bunun için de en uygun yerin Organize Sanayi Bölgesi’nin Lapseki tarafında yaklaşık 580 dönümlük bir yer olan Işıklar Köyü’nün merası olduğunu ifade etmişti.
 
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU