Çeşitli spor etkinlikleri doğrultusunda, sportif faaliyetler ile farkındalık oluşturarak herkesin düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi hedeflenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri dolayısıyla kordondaki Golf Çay Bahçesi önünden başlayan yürüyüşe Vali Yardımcısı Turhan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Dr. Firuz Erdil, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Necati Cerrahoğlu ile amatör spor kulüplerinin temsilcileri, sporcular ve öğrenciler katıldı. Yürüyüşün sonlandığı Çağlar Kaynak Basketbol sahasında ise tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
 
Sporcularımıza, spor faaliyetlerimize daha iyi hizmet sunulması için
Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Dr. Firuz Erdil burada yaptığı konuşmada, “Sporun paydaşlarına bakacak olduğumuz zaman, tabi ki devletimizin bu konudaki en üst kurumu Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü yer almakta. Ama bunun sivil ayağı da var. Bu ayağı da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve onların illerdeki temsilcisi Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu. Bu federasyonda Çanakkale’deki 70 amatör spor kulübünün bir üst kuruluşu. Biz de kurum olarak sporun gelişmesine, kalkınmasına,  birbirleriyle diyaloğu, resmi kurumlarla irtibatını sağlayan bir ara kurumuyuz. Onların güçlerini birleştirme ve sporcularımıza, spor faaliyetlerimize daha iyi hizmet sunulması için katkıda bulunuyoruz” dedi.
 
Çanakkale’de 42 spor tesisi var
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş ise, toplumda spor bilincinin ve kültürünün oluşturulması, başarılı sporcuların tanıtılması ve spor kulüplerine destek verilmesi amacıyla farkındalık yaratmak için Amatör Spor Haftası etkinliklerinin gerçekleştirildiğini aktararak şunları söyledi; “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak başta çocuklarımız, gençlerimiz ve her yaştaki tüm vatandaşlarımızın spor yapacakları alanların oluşturulması, spor tesislerinin üretilmesi gayreti ve çabası içerisindeyiz. Ülkemizde 10 yıl öncesi bin 600 olan spor tesisine, son yıllardaki yatırımlarla bin 875 spor tesisi yapılarak toplamda 3 bin 475 spor tesisi sayısına ulaşılmıştır. Çanakkale’mizde 2002 yılı itibariyle 12 olan spor tesisi sayısı, günümüzde ise 42’ye ulaşmıştır. Özellikle spor salonları, sentetik futbol sahaları, yüzme havuzları, sentetik atletizm pisti, tenis kortları ve havalı silahlar atış kortları şeklinde birçok tesisimiz halkımızın hizmetine sunulmuştur. Spor tesislerindeki artışımıza paralel olarak, aynı zamanda ülkemizde spor yapan vatandaşlarımızın sayısında da büyük artışlar olmuş, günümüzde 6 milyona yaklaşan lisanlı sporcu sayısına yaklaşılmıştır. Yine Çanakkale’mizde 46 aktif branşta, 125 spor kulübümüzde 50 binin üzerinde lisanlı sporcu spor yapmaktadır. Ayrıca yine Milli Eğitim Bakanlığımız ile iş birliği şeklinde düzenlenen okul sporları faaliyetlerinde, 20 bin 23 sporcu öğrenci sayısıyla Türkiye’de 6’ncı sırada yer almaktayız. Bu başarıda hiç kuşkusuz en önemli pay, başta çalışkan fedakar beden eğitimi öğretmenlerimize, sporsever yöneticilerimize ve spor dostu il müdürümüze aittir. Kendilerine spor camiası olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Spor tesislerindeki ve spor yapan vatandaşlarımızdaki sayı artışı aynı zamanda sporcularımızın başarılarına doğru orantıda yansımıştır. Çanakkale’mizde 2014 yılı itibariyle 16 branşta 36 sporcumuz 38 ulusal ve uluslararası başarıya imza atarken, 2016 yılı sonu itibariyle 27 branşta 96 sporcumuz 138 başarıya imza atmış, 2017 Ekim ayı itibariyle ise 18 branşta 88 sporcumuz 148 ulusal ve uluslararası başarıya imza atarak bizleri gururlandırmışlardır. Onları yetiştiren kulüp yöneticilerimize antrenörlerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından, jimnastik ve zumba gösterileri gerçekleştirildi. Türkiye'yi yurtdışında başarıyla temsil eden sporculara protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU