AK Partili üyelerin terk ettiği olaylı belediye meclisi Ekim ayı toplantısında, belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’e yönelik sarf ettiği sözler de tepki çekti. Kandemir’in kent Konseyi bütçesi, eski yönetimin teslim edilmeyen evrakları ve belediye başkanı tarafından önüne kesildiği yönünde basında yer bulan açıklamalarını Başkan Ülgür Gökhan belediye meclisine taşıdı. AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ömercioğlu’nun CHP delege seçimlerindeki usulsüzlük iddialarını gündeme getirmesine izin vermeyen, ‘bunun yeri burası değil’ diyerek mikrofonunu kapattırıp, sarf ettiği sözlerle büyük kitlenin tepkisini çeken Başkan Gökhan, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’e cevap vermekten ise çekinmedi. Yasalara uymadığını iddia ettiği Engin Kandemir için “Yapamayacaksa istifa etsin. Bu işi yapamayacak belli” sözleri de Gökhan’ın olaylı mecliste tepki çeken diğer bir konusu oldu.
 
Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Serap Dikenli, Ülgür Gökhan’ın belediye meclisinde Kandemir’ yönelik sözlerini yaptığı yazılı açıklamayla eleştirdi. Dikenli açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın demokratik bir seçimle Kent Konseyi Başkanı seçilen Engin Kandemir hakkında yaptığı açıklamalar ile Kent Konseyinin kuruluş amacının temeli olan özerk yapısına zaman zaman müdahalelerde bulunması Kent Konseyinin vizyonuna uygun değildir. Bu durum Kent Konseyini, kentin gelişimine katkı sağlayacak proje üretiminden ziyade belediye başkanının görüşlerini destekleyen reklamını yapan bir anti özerk yapıya neden olur ki bu durum kente ve kentliye çatışmadan başka bir katkı sağlayamaz. Sayın Belediye Başkanımız Kent Konseyi’nden lütfen elinizi çekiniz. Kent konseyi sizin faaliyetleriniz görüşlerinizin tanıtım merkezi değildir. Sözüm ona görev teslimi yaptığınız gün ama aslında görev teslimi yapılmayan, mali bütçeyi bile göremediğimiz eski defterleri kapayalım ve burası bir siyasi bünye değildir dediğiniz Kent Konseyinin görüyoruz ki sizin evet arka bahçeniz” dedi.
 
“Kadın Meclisi Başkanı nasıl olur da kadına yapılan bir şiddette bir erkeği taraf tutar”
Mecliste AK Partili Ömercioğlu’na serf ettiği sözlere rağmen, Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin de Ülgür Gökhan’a destek çıkmasını eleştiren Dikenli şöyle devam etti; “Bunun ispatı da Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanının, Meclis Üyesi Sayın Tülay Ömercioğluna karşı yapılan hakarete varan hitap tarzınızı, yapılmış olan sözlü şiddeti sizin görüşünüzü savunmak için konuşma yapmış olması. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı nasıl olur da kadına yapılan bir şiddette bir erkeği taraf tutar. Biz burdan görüyoruz ki Kent Konseyinin bu kadar sizin tanıtımınızı yapan bir bahçe. Sayın Belediye Başkanım seçimle gelen Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’e, bugüne kadar yapılan yanlışlarınızı sırf ortaya saçılmasın diye eleştirici yapıp görevden almalı ifadesi yerine açık şeffaf olunda bırakın şeffaf bir yönetimle kente, kentliye ve STK’lara destek olacak projelere imza atalım. Kent Konseyi evet siyasi bir yapı değildir diyen siz sayın belediye başkanım bu konseye her siyasi partiden kişiler gelir ziyaret eder fikir alış verişinde bulunur, pilav dağıtılmadığı sürece.”