Lapseki Belediyesi Sahil Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilçede yapılan çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde anlatarak basın mensuplarına bilgi verdi.  Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Kendi şahsım için toplu iğne ucu kadar bir şey istemem. Ama ilçem için hizmet alabilmek adına gerekirse kapılarında yatarım” dedi.

Başkan Yılmaz toplantıdaki konuşmasında şunları söyledi; “Alt yapı çalışmaları artık bitti. Sadece bazı bölgelerde doğal gaz çalışması devam ettiği için o bölgelerde üst yapı çalışması yapamıyoruz. Ama alt yapı çalışmasının tamamlandığı kanalizasyon, içme ve kullanma suyu ve doğal gaz çalışmasının bittiği alanlarda hızla üst yapı çalışmasına başladık. Birkaç bölgede parke taş çalışması yapan ekiplerimiz var. Yaklaşık 450 bin metre kadar parke taş döşemesi yapacağız. Bunun 150 bin metresini hemen hemen yaptık sayılır. Bu güne kadar daha fazla alan yapardık fakat doğal gaz çalışmasının yapıldığı alanlarda çalışmanın bitmesini bekliyoruz. Biten bölgeye hemen başlayacağız.”

Asılsız dedikoduların kendisini üzdüğünü kaydeden Başkan Yılmaz, “Benim üzüldüğüm nokta şu asılsız dedikodular. Ben her zaman vatandaşlarımız ile beraberim. Belediyemiz açık telefonumu ise hiç kapatmıyorum. Tüm sorulara içtenlikle ben ve belediye meclis üyelerimiz cevap verebilirler. Bize sorsunlar bizden doğruyu öğrensinler. Bugüne kadar ilçemize hizmet veren kim varsa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yalnız şunu belirtmeden geçmek istemiyorum. Bu güne kadar hiçbir arkadaşımız ne içme suyu, ne kanalizasyon, ne de doğal gaz için girişimde bulunmamış. Bunlar bize nasipmiş, Allah’a çok şükür alnımızın akıyla bunları da bitirdik. Her gün değişen ve gelişen bir ilçemiz var. Yabancılar bunun farkında, artık ilçemize her geçen gün yatırımcı geliyor. Yatırım yapmak istiyor. Bu da ilçemizin ne kadar geliştiğini gösteriyor. Hükümetimiz ise tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemize de birçok alanda yatırım yaptı. Mesela hükümet konağı, devlet hastanesi, okul gibi. Bunların da önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Her şey Lapseki için” diye konuştu.      

Haber: Ercan ÖZÇETİN