Geçtiğimiz gün görkemli bir açılış ile faaliyete başlayan Çanakkale NET Özel Sağlık Hizmetleri, kente özel sağlık anlamında bir ilki de getirmiş oldu.
 
Merkezi Çanakkale'de bulunan NET Sağlık Hizmetleri, bilhassa sağlık alanında Çanakkale özel ambulans sağlık ihtiyaçlarının çözümü amacıyla, tam teşekküllü olarak hizmete açılarak kısa zamanda markalaştı. Barbaros Mahallesi Zekidoğan Sokak’taki merkezinde hizmetine başlayan firma, girişimsel hemşirelik, evde ve hastanede hemşire desteği, kronik hastalara evde bakım, ambulans, hastanız bize emanet ve hasta refakati hizmetleriyle ön plana çıkıyor.



“Sağlığınız Bize Emanet”
Çanakkale Net Özel Sağlık Hizmetleri Sahibi Nedret Turan, Çanakkale’ye bu alanda bir ilki getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, insanların hayatını sürdürmesinde en önemli etken olan sağlığa hizmet etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi. Evde sağlık hizmetlerinin önemine değinen Turan, “Hasta yakınlarının güven içinde dinlenmelerini, hastanın bulunduğu ortamdan uzaklaşmak için ayrıldıklarında deneyimli doktor, hemşire, hasta bakıcı kadrosuyla hastaya yakınları dönene kadar hastanın tedavi takibi, bakımını yapma hizmetidir. Gelişmiş ülkelerde respite care olarak adlandırılan bu çalışma hastaya bakmakla yükümlü aile veya hasta yakınına yönelik hazırlanmış bir rahatlama programıdır. Türkçe karşılığı mola, dinlenme veya soluklanma olan bu bakım çeşidinde aile hastasını bırakıp bir günlüğüne veya birkaç saatliğine dışardaki işlerini halletmek veya dinlenmek istediğinde, evde sağlık ekibi yanınızda. Respite care, profesyonel anlamda Türkiye’de uygulanmayan çok önemli bir ihtiyaçtır. Bu aşamada hastanın ihtiyacına uygun bilgi ve deneyime sahip hasta bakıcı veya hemşiremiz siz gelinceye kadar hastamızın bakım ve ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Rekreasyon Care Türkçe karşılığı eğlence ve dinlenme olan bu hizmetin amacı hastayı ve ailesini içinde bulunduğu ortamdan birkaç saatliğine de olsa uzaklaştırıp rahatlamasını sağlamaktır. İnsanlar hastalandıktan sonra; özellikle kronik hastalıklarda dünyanın sonunun geldiğini düşünürler ve içlerine kapanırlar. Aileleri veya bakmakla yükümlü kişiler de bu tablodan olumsuz etkilenirler. Rekreasyon terapisiyle, dünyanın halen döndüğünü ve o dünyada yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz” dedi. Çanakkale Net Özel Sağlık Hizmetleri Sahibi Nedret Turan, sundukları diğer hizmetlerini ise şöyle aktardı;


 
Ambulans Hizmetleri
444 99 17 çağrı merkezimizden acil durumlarda tam donanımlı acil müdahale ambulansı talep edebilir. Aynı zamanda evden hastaneye, hastaneden eve, hastaneler arası hasta transferi tecrübeli güler yüzlü personelimiz eşliğinde sağlayabiliriz.



Kurumsal Sağlık Hizmetleri
Her türlü organizasyonlarınızda, spor müsabakalarınızda, toplantı, miting ve konferanslarınızda oluşabilecek tüm riskleri minimize etmek için tecrübeli ekibimiz tarafından bütün risk analizleri yapılarak ihtiyacınıza en uygun çözümler üretir. Organizasyonlarınızda hiçbir sorun yaşanmaması için gereken tüm sağlık tedbirleri kurumumuz tarafından alınır.



Girişimsel Hemşirelik Hizmetleri
Hastanın yaşı ve hastalığının tipi ayırt edilmeksizin, reçete edilmiş tedavinin bilinçli ellerde uygulanmasını kapsayan girişimsel hemşirelik hizmetlerimiz; Enjeksiyonlar,  Kateterizasyonlar (Damar yolu açma, idrar sondası takma, mideye beslenme tüpü yerleştirilmesi), serum uygulaması ve takibi, pansumanlar, hayati bulguların (tansiyon, şeker gibi) takibi sağlanır.



Evde ve Hastanede Hemşire Desteği
Evde veya hastanede yatan hasta için 12/24 saat uzman bir sağlık ekibinin desteğine ihtiyaç olduğunda; Evde Sağlık Hemşiresi ve lojistik destekten oluşan uzman kadromuzla kişiye özel sağlık çözümleri ile sağlanan hizmetimizdir. Amacımız, hastaya evinde yada tedavi altında olduğu hastanede birebir hemşirelik hizmeti vererek, tedavi ve bakım sürecinin maksimum kalitede uygulanmasını sağlamaktır. Bu hizmetimize ihtiyaç duyduğunuzda kişiye özel sağlık çözümlerimiz ile yanınızdayız.


 
Kronik Hastalıklarda Evde Bakım Hizmeti
Diyabet, kanser, demans gibi yaşam boyu süren ve oluşturduğu komplikasyonlar nedeniyle kişinin yaşam kalitesini düşüren kronik hastalığı bulunan hastaların daha titiz ve özenli bir bakıma ihtiyacı vardır. Hasta ve hasta yakınlarının hayatlarına devam edebilmeleri için kendilerine yardım etmeyi öğrenmeleri hastalığın süreci hakkında detaylı bilgiye sahip olmaları ve eğitilmeleri gerekmektedir. Zahmetli ve zorlu olan bu süreçte uzman ekiplerimizle her zaman yanındayız.



Hasta Bakıcılık Hizmetleri
Tam banyo, yatak içi silme banyo, el, ayak ve cilt bakımı, beslenme ve transfer gibi eğitimli destek personeli gerektiren durumlarda eğitim almış bay, bayan hasta bakıcılarımızdan destek alabilirsiniz. ‘Biraz rahatlamaya ihtiyacım var, arkadaşımla görüşeceğim ama gidemiyorum. Bu proje benim için çok önemli, şehir dışına çıkmalıyım ama annemi bırakıp gidemem’ diyen hasta yakınlarına yönelik sunulan bu hizmette, hastanızı uzman ekibimize teslim edebilirsiniz. Siz gelene kadar hastanın bakımı ve ihtiyaçları karşılanacaktır.



Hasta Refakat Hizmeti
Hastanızı hastane götürmekte zorlanıyorsanız, muayene sonrası evinize dönmek sorunsa hiç dert etmeyin. Hasta refakat hizmetimiz bu sorunları halletmek için var. Hastanızı randevu saatinden yarım saat önce uzman ekiplerimizle evinizden alıyoruz, muayene işlemleri süresince refakat ediyoruz, işlemleri bittiğinde eczaneden ilaçlarını alıp yine evine teslim ediyoruz.”
 
Çanakkale’den Türkiye’ye
Misyonlarını “Şehitler Diyarı Çanakkale'de tüm ülke geleninde hizmet veren öncü bir sağlık kuruluşu olmak ve markamızı güler yüzlü, hızlı, etkin, ulaşılabilir sağlık hizmetleri markasına dönüştürmek” olarak açıklayan Çanakkale Net Özel Sağlık Hizmetleri Sahibi Nedret Turan vizyonlarını ise, “Çanakkale'de tüm ülke geleninde hizmet veren öncü bir sağlık kuruluşu olmak ve markamızı güler yüzlü, hızlı, etkin, ulaşılabilir sağlık hizmetleri markasına dönüştürmek” şeklinde ifade etti.

Haber: ERsan KÜÇÜKKURU