Vali Orhan Tavlı, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan Astsubay Başçavuş Mehmet Albay’ın oğlu Ali Emir Albay'ın sünnet düğünü için makam aracını tahsis etti. Çiçeklerle Türk bayrağı şeklinde süslenen makam aracının ön ve arka tarafına 'Ali Emir' yazıldı. Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesindeki evin önüne çekilenvmakam aracı Mehter Takımı tarafından marşlarla karşılandı.



Sünnet törenine Eşi Ayşe Tavlı ile birlikte katılan Vali Orhan Tavlı,Şehit Mehmet Albay oğlu Ali Emir Albay’ı tebrik ederek, “Allah Ali Emir’e hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin." temennisinde bulundu. Ali Emir'in bindiği makam aracı en önde olmak üzere törene katılan diğer araçlar arkasında oluşturulan konvoy belde turu attı. Bu durum şehit oğlunu çok mutlu ederken, Ali Emir'e Vali Orhan Tavlı'dan ikinci jest geldi. Tavlı sünnet çocuğuna taraftarı olduğu takım Beşiktaş'ın formasını hediye ederek mutluluğunu bir kat daha arttırdı. 



Şehit oğlu Ali Emir Albay’ın sünnet töreninde ayrıca, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve eşi, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel,  şehidin yakınları, jandarma ve emniyet personeli de yer aldı.