Genel Müdür Uslu açıklamalarında GESTAŞ’ın son dönem faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "GESTAŞ ailesi olarak yoğun bir yaz dönemini geride bıraktık ve bayrama kavuştuk. Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara adalar hattında 19 feribot ile yoğun seferler gerçekleştirdik. Hizmet verdiğimiz hatlarda geçen yıla oranla araç ve yolcu sayısında önemli bir artış söz konusuydu. Bizler de yoğun günlerde ortalama 408 sefer, saatte ortalama 17 sefer, saatte ortalama 685 araç, 7 gün 24 saat karşılıklı saatsiz seferlerle yaz dönemini başarıyla atlattığımızı düşünüyoruz. Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde de 21 gemiyle, 465 seferde, 17 bin 244 araç taşıdık" dedi.
 
Online Bilet Büyük Kolaylık
Kurban bayramı tatilinde de hizmet verdikleri bölgelerde yoğun bir ziyaretçi akını söz konusu olduğunu kaydeden Uslu, “Her bayram olduğu gibi, bu bayramda da hızlı ve güvenli ulaşım prensibi çerçevesinde sizleri sevdiklerinize ulaştırmaya özen gösteriyoruz. Özellikle Bozcaada ve Gökçeada hattında online bilet hizmetimiz, yolcularımıza büyük kolaylıklar sağlıyor. Seferlerimize online kontenjan dışında da araç alımları yapılabiliyor. Bayram tatilindeki online bilet satışlarıyla birlikte online bilette 100 bin işlem sayısına ulaştık. Bayram sonunda bu rakam 110 bini bulacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Gökçeada'ya 3 Gün Deniz Uçağı Seferi
İstanbul-Çanakkale deniz uçağı seferlerinin, büyük ilgi görmeye devam ettiğini belirten Uslu şöyle devam etti; “Haftanın 3 günü, günde karşılıklı iki sefer olan Deniz uçağı seferlerini haftada 5 güne çıkardık. Doluluk oranımız neredeyse yüzde yüz. Şimdi Bayram tatilinde Çanakkale'den Gökçeada'ya Deniz Uçağı seferleri gerçekleştiriyoruz. Yolcular, Çanakkale'den 15 dakikalık bir uçuşla Gökçeada'ya ulaşabilme imkanı buldular."
 
“Adalarda 3'er Gemiyle Hizmetteyiz
Genel Müdür Uslu, 10 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Bozcaada ve Gökçeada'da iki olan gemi sayısın 3'e çıkardıklarını hatırlatarak, “Bayram tatili öncesinde ekstra gemiler kiralayarak filomuzu genişlettik. İlk defa filomuzda 21 gemiyle hizmet vereceğiz. İki adada 3'er gemiyle sık seferlerle tatilcilere daha hızlı bir deniz ulaşımı sağlıyoruz. Çanakkale Boğaz hattında da, Çanakkale-Kilitbahir-Eceabat hattında 8, Lapseki-Gelibolu hattında 4 gemiyle 24 saat boyunca saatsiz seferlerimiz devam ediyor. Deniz otobüsümüzü de yoğunluk ve ihtiyaç durumlarında farklı hatlarda değerlendiriyoruz" dedi.
 
“30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu, Kurban Bayramınız Mübarek Olsun”
Uslu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, Kurban Bayramının da mübarek olması temennilerini ileterek şunları söyledi; "Türkiye farklılıkları zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisidir. Bu ülkede yaşayan herkes, eşit vatandaşlar olarak, ülkenin sadece geçmişine değil, geleceğine de ortaktır. Yüce milletimizin bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Kesilen ve dağıtılan kurbanlarla komşuluk ilişkilerinin geliştiği, fakir ve kimsesizlerin gözetildiği, bayramlaşma ve kutlamalarla birlik ve beraberliğin güçlendiği, ziyaretlerle hasta ve yaşlıların gönüllerinin alındığı, özel günlerimizden biri olan Kurban Bayramı'na ulaşmış bulunuyoruz. Mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle, herkesin birbirini sevmesinin ve anlamasının, değerlerine saygı göstermesinin önemini bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum. Tüm Çanakkaleli vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutluyor, ülkemize ve tüm İslam alemine barış, huzur, sağlık, sıhhat, mutluluk ve refah getirmesini temenni ediyorum."