Çanakkale Rotary Kulübünün geleneksel hale getirdiği Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmasının 31’ncisi her yıl olduğu gibi bu yılda 30 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Çanakkale Rotary Kulübü 2017-2018 Dönem Başkanı Eren Günal gerçekleştirdiği basın toplantısında bu yıl gerçekleştirilecek olan yüzme yarışına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.
 
Çanakkale Rotary Kulübü 2017-2018 Dönem Başkanı Eren Günal, bu yıl 585’si Türk, 20’si yabancı olmak üzere toplam 605 sporcunun başvuruda bulunduğunu belirtti. Bu yıl yabancı sporcuların az olmasının kendileri için üzücü olduğunu belirten Günal, önümüzdeki yıllarda yabancı sporcu sayısını artmasını ümit ettiklerini belirtti.
 
Günal, bu yıl yarış saatinin yarım saat erkene alındığının altını çizerek hava koşullarının imkan verdiği şekilde yarışı gerçekleştirmek istediklerini bunun için rüzgarın en az olduğu saat olan 08:30’da start vereceklerini ifade etti. Günal, yarış için 105 dakika süre belirlediklerinin altını çizerek, bu süre zarfında yarışı tamamlayamayan sporcuların güvenlik teknelerine alınacağını dile getirdi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit