Cumhuriyet Halk Partisinde Cumartesi(yarın) başlayacak adalet kurultayı öncesi Çanakkale örgütünde yaşananlar adaletin üyelere yönelik nasıl tecil edeceğini bekler konuma geldi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi il örgütünde yaklaşan delege seçimleri öncesi il örgütü ve belediye grubu arasındaki şimşekler şimdide disiplin sevkleri ile gün yüzüne çıktı. Son olarak üyeleri delege yapabilmek için yoğun çaba harcayan iki grup son disiplin sevkleri ile gözlerin Cumhuriyet Halk Partisine dönmesine neden oldu.
 
Sosyal medyanın sıkça kullanılan adresi haline gelen facebook üzerinde partiyi küçük düşürücü paylaşımları nedeniyle belediye gurubundan 6 ismin disiplin kuruluna sevk edildiği iddia edildi. Disiplin kuruluna sevk edilenler arasında Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve belediye personellerinin de bulunduğu kulislerde konuşulurken disiplin tebligatlarının kendilerine yapıldığı ve önümüzdeki günlerde savunmalarının beklendiği ileri sürüldü.
 
Ünüvar ve beraberindekilerin savunma verip vermeyeceği merak konusu olurken bu 6 isim ile ilgili disiplin kurulunun nasıl bir karar alacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
 
CHP’de yaşanan bu disiplin sürecinin Cumartesi günü kente gelecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da rapor edileceği ve bu konuda onunda vereceği bilgi dahilinde gerekli yaptırımların gerçekleştirileceği kaydedildi.    
 
Haber: Fehmi Şenyiğit