Çanakkale Lazer Epilasyon Estetik ve Güzellik Merkezi Sahibi Adem Arslan verdiği bilgilerde, "Dövme silme işleminde en önemli unsur kullanılan boyanın kalitesi ve miktarıdır. Daha sonra ise kullanılan cihaz ve uygulamayı yapan kişinin tecrübesi dövme silme için aranması gereken en önemli etkendir. Q-Switch lazer ile dövme silme işlemi yapan birçok firma çok eski ve etkisiz Q-Switch cihazları ucuz olduğu için tercih etmektedir. Yıllardan beri piyasada birçok Q-Switch lazer cihazı bulunmaktadır. Ancak dövme silmede etkili ve kalıcı sonuç almak istiyorsanız dövme sildirme yaptırmadan önce Q-Switch ND Yağ KTP lazer cihazını internetten araştırın ve daha sonra uygulama için gittiğiniz güzellik salonu ya da sağlık kliniğinde Q-Switch cihazı karşılaştırın" dedi.



LAZER İLE DÖVME SİLDİRME YÖNTEMLERİ
İlk yöntemde kliğiniğimizin kullanmış olduğu Q-Switch (Q Anahtarlı Lazer Cihazları ) En yeni modeli Q-Switch ND Yağ KTP lazer cihazıdır.
LAZER İLE DÖVME SİLDİRME KAÇ SEANS SÜRER?
Yukarıda bahsettiğim gibi sildirmek istenen dövmenin kalitesi ve kullanılan boyanın miktarına kadar değişiklik gösterse de dövme silme işlemi en az 5 en fazla 10 seans aralığında sonuç alabilirsiniz. Ayrıca profesyonel dövmeler amatör dövmelere oranla daha kolay ve daha az seans ile silinmesini sağlar.
LAZER İLE DÖVME SİLDİRME İÇİN SEANS ARALIKLARI NE KADARDIR?
Seans aralığı için kesin bir takvim gerçekçi olmaz çünkü boya miktarı ve kişiden kişiye yaranın geçme süresi farklılık gösterir. Ancak yine de seans Aralıkları 1 aydan kısa 2 aydan fazla olamaz.
LAZER İLE DÖVME SİLME İŞLEMİNDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER.
Dövme sildirme işleminden 3 hafta öncesine kadarki sürede teninizi bronzlaştıracak etkilerden ve uygulamalardan kaçınmak gerekmektedir. Bunlar güneşte bronzlaşma ve solaryumda bronzlaşma gibi ve ayrıca kanı sulandırıcı aspirin ve türlerini doktor kontrolünde ve bilgisinde kullanılmalıdır. Hamile ve emzikli kadınlara dövme sildirme işlemi uygulaması kesinlikle uygulanmaz.
LAZER İLE DÖVME SİLME İŞLEMİNDEN SONRA İZ KALIR MI?
Seans aralıklarında ve uygulama sonunda hastaya verilen bakıma riayet edildiği takdirde Q-Switch ND yağ lazerlerde leke iz ve kalıcı kötü yara oluşmamaktadır. Ancak özellikle üzerinde durduğum Q-Switch ND yağ lazerler de çünkü kullanılan cihazlar çok eski sadece Q-Switch lazer.
LAZER İLE DÖVME SİLME İŞLEMİ ESNASINDA AĞRI OLUR MU?
Acıya duyarlılık kişiden kişiye değişse de dövme sildirme işlemi esnasında hafif bir ağrı yada acı hissedilebilir. Ancak bu dövme yaptırırken duyulan acıdan fazla değildir. Kaldı ki dövme silme işlemi esnasında uygulama yapılacak bölgeye acıyı azaltmak adına anestezik kremler ile uyuşturulması hacıyı hafifletecektir.
LAZER İLE DÖVME SİLME İŞLEMİNDEN SONRA YAPILAMASI GEREKENLER
Uygulama esnasında deri altındaki boyalar patlatılacağı için dövmenin silindiği bölgede kızarıklık yara ve kanama gibi durumlar olacaktır. O yüzden uygulamadan sonra 24 saat içinde su ile temas edilmemesi ve yakıcı güneşte kalınmaması gerekmektedir. Ayrıca güneşte brozlaşma ve sauna 3 hafta boyunca kesinlikle önerilmez. Dövme silme işleminden sonra antibiyotik kremler kullanılabilir. Bunların aksine olabilecek durumlarda doktorunuza başvurmalısınız.
LAZERLE DÖVME SİLDİRMEDE EN YENİ YÖNTEM NEDİR?
Dövme silme ve sildirme işlemlerinde kimyasal ürünler, cerrahi yöntemler veya karbondioksit lazer yöntemleri kullanılabilir. Ancak bu yöntemler hastada kalıcı yara izi beyaz leke ve kahverengi leke gibi ciltte hoş olmayan görüntülerin kalmasına neden olabilir. Ancak Q-Switch ND Yağ KTP lazer sadece tüm dövmeleri silmek için deriye zarar vermeden vücuttaki dövme boyasına odaklanıp parçalayan Q-Switch ND Yağ KTP lazer ile mümkündür.
LAZERLE EN ZOR SİLİNEN DÖVME BOYALARI HANGİLERİDİR?
Mor, yeşil ve sarı renkli dövmeler en zor tedavi edilenlerdir. İdeal dövme sildirme hastaları açık tenli, güneşten bronzlaşmamış, koyu mavi, lacivert veya siyah renkli ve en az bir yıllık dövmesi olanlardır. Uzun süredir olan dövmeler tedaviye daha iyi yanıt verirler.

Kaynak:  http://www.canakkalee.com/dovme-sildirme.html