AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Kocagür ve Yeniçiftlik köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen milletvekilleri, bölgeye yapılan yatırımlardan bahsetti, köylülerin sorularını yanıtladı.
 
Buluşmada, temeli geçtiğimiz 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle, binlerce vatandaşın huzurunda atılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yerinin değişip değişmediği yönündeki soruya AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan cevap verdi.
 
Turan, “Köprünün yerinin değiştiği yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Köprü için belli çalışmalar yapılmaya başlandı, belli anlaşmalar var. Bu tarz söylemleri çıkaran kişiler Çanakkale'nin gelişmesinden rahatsızlık duyanlar, buraya yapılan yatırımları kıskananlardır. Şuanda köprü için belli sondaj çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında zeminde rastlanan bazı sorunlardan dolayı 3-5 metre sağa yada sola çekilmesi normal. Fakat köprü alıp başka yere koymamız mümkün değil, böyle bir şey olamaz. Bakın başbakanımız köprünün çalışması hızlı ilerlesin diye genelge yayınladı. Gerekli kurumlara uyarılar yapıldı. Üstlenici firma köprünün açılışının erkene alınabileceğini belirtti. Bizler en kısa sürede çalışmaları tamamlayıp köprüyü hizmete almak istiyoruz. Buranın köprüye ihtiyacı var. Sebzesinin, meyvesinin köprüye ihtiyacı var. Köprü ile beraber Ezine Gıda OSB'nin de çalışmaları devam ediyor. Oranında hizmete alınmasıyla beraber sebzemiz meyvemiz daha da değerlenecek ve geniş pazar alanına kavuşacak. Sadece pazar anlamında değil istihdam alanında da hemşerilerimizin iş taleplerine cevap verecek” dedi.

Haber: Ercan ÖZÇETİN