Cumhuriyet Halk Partisinde kongre süreçleri öncesi yapılacak delege seçimlerinde yine bildik manzaralar ortaya çıktı.
 
İl örgütü ve lokal grubu bu seçimlerde de yine karşı karşıya gelen taraflar oldu. İl Başkanı Nejat Önder ve Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve beraberindekilere karşı delege savaşı verecek. Blok liste ile seçimlerin yapılmasına kesin gözüyle bakılırken bir yandan seçimlerin çarşaf liste ile yapılması için muhalefet eden kişilerde gün yüzüne çıktı.
 
Çarşaf liste konusunda her seçim olduğu gibi bu seçimde kararını yenileyen ilk isim Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan oldu. Mutan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çarşaf listenin önemine değinerek; “ Değerli CHP’ li arkadaşlarım!!!! Bu tüzük öyle bir tüzük ki ötekileştirici, kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı bir tüzük. Yine öyle ki grup oluşturup, yemeklere davet ettiriyor, bu grubun içinden İl, İlçe Başkan adayları, Belediye başkan adayları ve hatta Milletvekili adayları çıkarıp düzenlenen yemeklerde lansman yapılıyor. Peki bu tip oluşumlar örgütün bütününü kucaklıyor mu? Tabii ki Hayır. Maalesef daha ortada seçim kelimesi yokken ya da yolun başındayken örgütün yarısından fazlasını ötekileştirici, ayrıştırıcı, yok sayıcı, en önemlisi küstürücü ve güç kaybedici biçimde seçim yoluna çıkarıyor. Hort-Zort cu, dışlayıcı, itici, kakıcı bu tüzük demokratik bir sürece evrilmezse bu kavgalar devam edecektir. Temel amacımız en azından çarşaf listeyle siyasi parti ve seçim yasasını bir parça yumuşatarak kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörünün inşası noktasında Çarşaf Liste!!! Çarşaf Liste!!! Çarşaf Liste!!! Diyoruz. Eğer bu olmazsa fiili (defakto) bir durum yaratacağız rengi ne olursa olsun bloklaşan listeleri delik-deşik yapmak için merkez ilçede 3-5 kişi, ilde 8-10 kişiyi anahtar listelerde hayata geçireceğiz. Listeleri delik- deşik edeceğiz. Yine tekrarlıyorum… Çarşaf Liste!!! Çarşaf Liste!!! Çarşaf Liste!!!” dedi.
 
Önder faktörü
Öte yandan delege seçimlerinde il örgütünün en büyük kozu ise yine partinin ağır toplarından Emin Önder olacak. Köylere ve mahallelere yakınlığı ile bilinen ve parti üyeleri tarafından da sevilen Önder’in bu delege seçimlerinde de ön planda olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
Merkez İlçede Karakaş Uyanık savaşı
Delege seçimlerinin ardından başlayacak kongre sürecinde Merkez İlçe Başkanlığı için 2 isim ön planda tutuluyor. İl Örgütü mevcut ilçe başkanı Celal Karakaş isminde birleşirken karşı taraf ise seçimlere Meclis üyesi Ali Uyanık ile girmeyi planlıyor. Uyanık’ın başkan olması durumunda meclis üyeliğinden istifa edeceği ve yerine yedek üyelerden Belediyespor yönetiminde de yer alan İbrahim Can Ergun isminin meclise gireceği ise kulislerde konuşulanlar arasında yer aldı.
 
İlde Önder mi Güneşhan mı?
İl Başkanlığı seçimi için bu kongrede de yine İl Başkanı Nejat Önder ve İsmet Güneşhan isimlerinin başkanlık için yarışına tanık olunacak. Başkan Gökhan ile her platformda yer alan ve partinin çalışmalarında boy gösteren İsmet Güneşhan’ın il başkanlığı için adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Delege seçimlerden ilçelere ağırlık veren Güneşhan ve ekibinin nasıl bir yol izleyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.      
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT