Bayramiç Ziraat Odası, üreticiyi canından bezdiren yaban domuzlarına karşı çare arıyor. Bölgede her geçen gün popülasyonu artan yaban domuzlarına karşı farklı önlemler geliştiren Bayramiç Ziraat Odası, domuz avında kullanılmak üzere avcılara mermi desteği başlattı. Bu desteği de muhtarlar derneği ve avcılar kulübü üzerinden yapacak.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Bingül ve Bayramiç Avcılık Atıcılık ve İhtisas Derneği Başkanı Fatih Yüksel’e domuz avında kullanılmak koşulu ile domuz avı yapacak avcılara dağıtılmak üzere mermi verdi. Domuz avına çıkacak av izin belgesi bulunan avcılar, köylerde muhtarlara veya derneklere başvurarak mermileri alabilecek.
 
Amaçlarının üreticiye katkı sağlamak olduğunu dile getiren Pehlivan, “Bölgede her geçen gün artış gösteren domuz popülasyonu nedeniyle üreticimiz tarlasından mahsulünü alamaz hale geldi. Domuzlar sürüler halinde gelerek tarlaları talan ediyor. Domuzlar önceleri dağlarda ve sık ormanlık alanlarda konaklardı. Şimdi ise tarım alanlarındaki ormanlarda, mısır tarlalarında ve küçük derelerde konaklıyor. Mısıra, kavuna, karpuza, bağ ve meyve bahçelerine dadanan domuzlar, ürünlere ve fidanlara büyük zarar veriyor. Oldukça hızlı üreyen domuzlarla baş etmek imkansız hale geldi. Muhtarlar ve avcılar derneklerimiz kanalıyla domuz avı için avcılarımıza mermi sağlıyoruz. Avcılarımızın muhtarlara ve derneğimize başvurmasını istiyoruz” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi