Güney Kore ile ilişkilerin 60. yıl dönümünün kutlandığı, 2017'nin Güney Kore yılı ilan edilmesinin ardından Çanakkale’ye gelen Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho, Çanakkale 1915 Köprüsünün yapımını üstlenen konsorsiyumda Koreli şirketin bulunmasın memnuniyet duyduğu dile getirdi.
 
Çanakkale Köprüsünün, Kore ile Türk iş adamları ve iş sektörlerinin iş birliği yapacak olacağı bir proje olduğunu vurgulayan Büyükelçi Cho:“ Bu vesileyle Türkiye’nin inşaat sektörünün daha güçlenmesi, gelişmesi ve başka ülkelerde de faaliyetler göstermesini umuyorum. Bu projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için Kore iş adamlarını teşvik edeceğim ve Türk çalışanlarla beraber bu projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasını ümit ediyorum” dedi.
 
Koreli iş adamlarının Türkiye’ye yatırım yapmak istedikleri zaman kendisine danıştığını belirten Büyükelçi Cho:“ ben burada Büyükelçi olarak ve Türkiye’yi sevdiğim için Türkiye’ye yatırım yapmalarını sağlıyorum, öneriyorum. Türkiye gelişmenin yoğun olduğu bir ülke. Gerçekten geleceğe yönelik çok büyük bir avantaja sahip olduğu için Türkiye’ye daha da fazla yatırım yapmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.
 
Fehmi Şenyiğit
 


Kaynak: Haber Merkezi