Mesajda, halkın haber alma özgürlüğünün önemine işaret etti. Başkan ÜZEN, “İnsanlar için ekmek ve su ne kadar vazgeçilmezse, basın özgürlüğü de toplumlar için o kadar elzemdir” dedi.
Basın özgürlüğüne ve etik çalışma kurallarına herkesin sahip çıkmasını isteyen Kaya ÜZEN Çanakkale Ticaret Borsası olarak; özgür ve tarafsız basının, hem ekonomik hem sosyal gelişimimizde çok önemli rolü olduğuna yürekten inanıyoruz” ifadesini kullandı. Kaya ÜZEN mesajında şu ifadelere yer verdi:
Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.
Halkla yönetim birimleri arasında bir köprü görevi yaparak kamuoyunun haber alma özgürlüğünü yaşamasında önemli bir araç olan yazılı, görsel, işitsel basın ile son zamanlarda etkinliği hızla artan sosyal medya, yaşanan sorunların ve aksaklıkların giderilmesinde büyük rol oynamaktadır.
Basın mensuplarımız; yaşadığımız bölge hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, yapılan hizmetlerin ve yaşanan problemlerin doğru ve tarafsız bir şekilde halka yansıtılması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedirler. Görevlerini yaparlarken de gece- gündüz zor şartlar altında özveri ile çalışmaları takdire şayandır. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünde, Çanakkale iş dünyası adına tüm değerli basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi