Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin ev sahipliğinde 35 yıllık piyanistlik hayatında  hem yurt içi hem de yurt dışında bir çok konserde piyanistlik yapan, ünlü şeflerin korusunda vazgeçilmez olan, sihirli parmakları ile piyanoya yön veren Tomris Öziş'in adına düzenlenen piyano günleri başladı.  Bir arkadaş ortamında kapıya başını çarpması sonucu bir gözünü kaybeden ve doktorların uyarısı ile diğer gözünü de kaybetmemesi için müzik ve çok sevdiği piyanosundan ayrılmak zorunda kalan Tomris Öziş, genç yaşta müziği bırakmak zorunda kaldı. 35 yıllık piyanu ustalığı süresince mazisine sayısız konser ve  bir o kadar da nota arşivi biriktirdi. Piyanonun eşsiz virtözü 35 yıl kullandığı piyanosu ve nota arşivi  Temmuz ayında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağışlanmıştı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, ünlü  piyanist Tomris Öziş'in adına düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen I. Uluslararası Tomris Öziş Piyano Günleri başladı. 

Çanakkale’de engelliler haklarını talep etti (VİDEO) Çanakkale’de engelliler haklarını talep etti (VİDEO)

Özgün çalışmalardan haberdar olmayı, genç yeteneklere rehberlik sağlamayı ve piyano sanatına ilgi duyanları Çanakkale’de ağırlamayı amaçlayan organizasyon Nedime Hanım Evi’nde başladı. 1-2-3 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle piyano severler e eşsiz deneyimler sunulacak. ÇOMÜ’den yapılan açıklamada, "Piyano sanatına her yönüyle ilgi duyan herkesi güzel şehrimiz Çanakkale’de ağırlamaktan onur duyacağız” ifadelerine yer verildi. 

Tomris Öziş
 1935’te İstanbul’da doğan Tomris Öziş, küçük yaşta başladığı piyano eğitimine İzmir Konservatuvarı’nda devam etti. Almanya’da Münih Devlet Yüksek Müzik Okulu’nda üstün yetenekli genç müzisyenlerle birlikte eğitim alan Öziş, 1960’ta bu okuldan mezun oldu. Türkiye’de ve Avrupa’da birçok şehirde konserler veren sanatçı, konser piyanistliğinin yanı sıra İzmir Devlet Konservatuvarı ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretmen olarak görev yaptı. Sağlık sorunları nedeniyle 1982’de sahnelere veda eden Öziş, birçok dinleyici ve müzisyen tarafından "özel bir piyanist" olarak nitelendiriliyor.
Öziş’in İzmir, Münih, İstanbul, Ankara, Miami gibi şehirlerde konser verdiği; İstanbul Şehir, İzmir Senfoni ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi birçok orkestra ile sahne aldığı biliniyor. Gotthold Ephraim Lessing, Cemal Reşit Rey, Orhan Barlas ve Gürer Aykal gibi dünyaca ünlü şeflerle de çalışan sanatçının canlı konser kayıtları, şimdi bir arşiv edisyonu olarak dinleyicilere sunuluyor.
 

Muhabir: Cuma Deren