Magazin

Umurbey’de 2 asırlık servi ağacı

Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Beldesinde yaşayan bir vatandaşın bahçesinde servi ağacının yaşını öğrenme talebine cevap veren Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ağacın 218 yaşında olduğunu tespit etti.


Lapseki ilçesinde bağlı Umurbey Beldesinde yaşayan Hüseyin Alat (80) bahçesinde bulunan servi ağacının yaşının tespit edilmesi için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne talepte bulundu. Hüseyin Alat’ın bu talebine olumlu yanıt veren Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce teknik elemanlar Alat’ın bahçesinde bulunan servi ağacından yaş tayini için yaş kalemi örneği aldı. Teknik personel tarafından çıplak gözle sayılamayan yıllık halkalar büyüteç ile sayılarak ağacın 218 yaşında olduğu tespit edildi.


 
İlerleyen yaşına rağmen her gün bahçesine giderek çalışan ve bahçesinde çapa, temizlik ve sulama yapan Hüseyin Alat, kayınvalidesinin 1903 yılında evlendiği sırada bahçede bulunan servi ağacını vardı dediğini belirterek, servi ağacının yaşını merak ettiğini ve bunun üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne başvurduğunu söyledi.


 
Bahçesinde bulunan ağacın yaşını öğrendiği için mutlu olduğunu ifade eden Alat, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ve yaş ölçümünü yapan teknik elemanlarına teşekkür ettiğini belirtti.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit