Kültür ve Sanat

Çanakkale Savaşları’nın Kültürel Mirası (VİDEO)

Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) tarafından, Çanakkale Kara Muharebelerinin 102. yılı anısına düzenlenen, ‘Çanakkale Savaşları’nın Kültürel Mirası; Osmanlı Türkçesi Kitaplar Sergisi’ açıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen serginin açılışı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüce Acer ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

AÇASAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Keskin’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik; Müdür Yardımcıları Doç.Dr. Murak Karataş ve Okt. Barış Borlat’ın sergi envanterinde bulunan kitapları tanıtmasıyla devam etti. Sonrasında söz alan Rektör Yücel Acer, serginin alanla ilgili bir boşluğu doldurduğuna; Çanakkale Savaşları ile ilgili benzeri çalışmaların devamının gelmesi, ayrıca üniversite ve Alan Başkanlığı’nın ortak hareket etmeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Açılışa katılanların daha sonra hep birlikte gezdiği sergi, 30 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

Haber: Emire Sülün KONUK