İlçe-Belde

“Kaliteden kesinlikle taviz vermeyeceğiz” (VİDEO)

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Belediye Hizmet Grupları bünyesinde üretime başlayan beton santraline ilişkin açıklamasında, “Biz ne olursa olsun kaliteden kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz, Kaymakam Tahir Şahin, Savcı Selami Çolak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Göç, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Emrah Avdan, İl Genel Meclis Üyeleri Tayfun Sevim ve Hasan Engin ile birlikte beton santralini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Yılmaz ziyarette yaptığı açıklamada, ‘önce kalite’ sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Yılmaz, “Son altı aydır ekiplerimiz birçok yeri gezdi gerekli incelemeler yaptık. Biz ne olursa olsun kaliteden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Daha önce tesis kuracağımız yerin önünden geçen yol kadastroda olmadığından o bölgeye kuramadık. Bu yüzden beton santralimiz 6-7 ay kadar gecikmeli oldu ve birkaç gün önce üretime başladık, Allaha şükür. Şu an birinci tesisimiz devrede, yakın bir süre içerisinde ikinci tesisimizi devreye sokacağız. Çalışmaya başlayan tesisimizde, saatte yaklaşık 70 metreküp beton üretiliyor. İkinci tesisimizde devreye girdiğinde saatte yaklaşık 250 metreküp beton üretimi yapılacak. En geç bir ay içerisinde diğer tesiste devreye girer diye düşünüyorum. Burada 25 personel çalışıyor, ayrıca istihdam yaratıyoruz. Bölgemizde beton santrali yoktu. Bölgemizde de bir ihtiyaçtı. Ayrıca belediyemizin gelirlerini arttırıyoruz. Bu yüzden böyle bir girişimde bulunduk. Allah’a şükürler olsun ki üretime devam ediyoruz. Bölgemizde inşaat sektörü oldukça hızlı olduğundan talep fazla. Ayrıca bölgemizde yeni işletmeye açılacak olan maden firması oldukça fazla beton talebinde bulunuyor. İlçemizde inşaat yapan firmalarında her geçen gün talepleri oluyor. İlçemize yeni kurulan beton santrali hayırlı olsun” dedi.
Haber: Ercan ÖZÇETİN