Eğitim

ÇGST Yaz Sanat Kampı Çanakkale'de 4. kez başlıyor!

“Yeni nesil sahne sanatları yaratıcısı” Biraderler Yapım’ın çocuk ve gençlere yönelik projeler geliştirdiği sosyal girişimi Çocuk Genç Sanat Tiyatro (ÇGST) 23-29 Haziran 2024 tarihlerinde Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesinde bu sene dördüncü kez Yaz Sanat Kampı düzenliyor.

Türkiye’nin “Yeni nesil sahne sanatları yaratıcısı” Biraderler Yapım’ın sosyal girişimi Çocuk Genç Sanat Tiyatro (ÇGST) uygarlık ve tiyatro tarihinin çok zengin olduğu topraklar üzerine kurulu Çanakkale’de her sene çocuk ve gençlere özel Yaz Sanat Kampı düzenliyor. Bu sene ÇGST Yaz Sanat Kampı, 23-29 Haziran 2024 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.
7 gün 6 gece boyunca sürecek tempolu, bol eğlenceli, öğrenmeli ve uygulamalı ÇGST Yaz Sanat Kampı’na, 5- 18 yaş grubu yalnız veya aileleri katılabiliyor. 2023 yılında 60 kampçının katıldığı Yaz Sanat Kampı’nda bu sene 80 katılımcı bekleniyor. Çanakkale’de yaşayan çocuk ve gençler içinse gündüz çalışmalara katılım imkanları sunuluyor.
Yaşantı Odaklı Sanat Atölyeleri
Kamp içerikleri bu topraklarda doğmuş/gelişmiş sanat anlayışlarını, tiyatro ve yan disiplinlerini merkezine alarak oluşturuldu. Sahne/Oyunculuk, Müzik, Dans, Tasarım ve Aile Atölyeleri şeklinde beş farklı atölyelerde Mitler, Antik Yunan oyunları, Homeros Destanı, tanrılar, yarı tanrılar, sıra dışı karakterler bu kampta çocuklara eşlik edecek. Çocuk ve gençleri ayrıca eğlenceli oyunlar, spor kaçamakları, ve masmavi deniz ile nefis bir orman bekliyor. Bu toprakların bıraktığı mirası anlamak, kavramak, yaşamak ve tiyatro tarihine başka bir pencereden bakmak organize edilen kampın sonunda katılımcılar tüm öğrendiklerini kendi ifadeleriyle bir performansa dönüştürecek.