Kültür ve Sanat

Müziğin starları Çanakkale’de hayranlarıyla buluşacak (VİDEO)

Çanakkale'nin müzik sahnesi, Sunsan Otel'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan festivalle bir kez daha canlanıyor. Hepsi Festival, Voila Ajans ve Funny Project iş birliğiyle düzenlenecek olan etkinlik, 10-11-12 Mayıs tarihlerinde müzik tutkunlarını bir araya getirecek.

Geçen yıl birbirinden ünlü sanatçıları ağırlayan Sunsan Otel, bu yıl da Türk Sanat Müziği'nden pop ve rock'a kadar geniş bir yelpazede müziğin yıldızlarını konuk edecek. Manga, Fatma Turgut, Erdem Yener, Hayki, Uzi, Can Ozan, Heijan & Muti, M Lisa, Sagopa Kajmer, Emir Can İğrek ve KÖFN gibi ünlü isimlerin yanı sıra dünyaca ünlü DJ'ler de festivalde sahne alacak.

Festival, üç gün boyunca devam edecek ve her gün 20 binden fazla kişiyi ağırlayacak. Çanakkale Müzik Festivali'nin açılış gününde, rock müziğin sevilen gruplarından Manga başta olmak üzere birçok ünlü isim sahne alacak. İkinci gün rap müziğin yükselen isimleri Uzi ve Can Ozan, festival havasını doruğa çıkaracakken, festivalin son günü ise Türk rap müziğinin dev ismi Sagopa Kajmer ve diğer birçok ünlü isim müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Festival, sadece Çanakkale'de değil, Türkiye genelinde büyük ilgi görüyor. Biletlerin internet üzerinden satışı devam ederken, her gün 20 bin kişinin festivalde olması bekleniyor. Festival hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Hepsi Festival Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Şahin, festivalin her geçen yıl daha da büyüdüğünü ve bu yılki ilginin geçmiş yıllara göre daha fazla olduğunu belirtti.

Şahin  “Çanakkale’de bu yıl da gerçekleştireceğimiz festivalimize destekler gelmeye devam ediyor.  Gerçekleştireceğimiz 3 günlük festival kapsamında Manga, Uzi, Can Ozan, ise Sagopa Kajmer, Emir Can İğrek gibi bir çok sanatçı bu yıl festivalimizde bizlerle birlikte olacak.  Yaptığımız bu festivalle sanatçılarımız da şehrin dokusuna ve kültürüne değer katıyorlar.   Bu sene Çanakkale’ye yakın il ve ilçelerde sayısı her geçen gün artan festival için gelecek olan konaklı misafirlerimiz var.   Böyle olunca Festivalimiz hem otellere hem de yerel esnafa destek vermiş de oluyor.  Yaptığımız bu festivalle Çanakkale’ye değer kattığımıza inanıyoruz. Bu festivalleri bitmemesi ve festivallerin daha da gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Festivale olan ilgi her geçen sene artıyor. Festivale bu seneki ilgi, geçtiğimiz senelere göre daha fazla.  Şu anda günlük 6 bin katılımcılara ulaşmış durumdayız.  Tahminimizce işin finalinde 8 bin kişiye ulaşırız.  Anlıyoruz ki işimizi kaliteli yaptığımız için her sene  ilerleme kaydettik. Biz bu işe başladığımızda günlük 2 bin kişiydi.  Şuanda geldiğimiz nokta iki katına çıktı.  Üstelik 15 gün önce bir müzik festivali daha yapılmasına rağmen biz bu rakamlara ulaştık.  Biz Hepsi Festival Müzik Festivali olarak işimize değer ve önem vererek yapıyoruz. Uluslararası Festival İstiyoruz Çanakkale Halkı da aldığı biletlerle bizim bu işi ne kadar kaliteli yaptığımızı gösteriyor” dedi.

Ayrıca, Türkiye Genç Turizmciler Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sabırlıoğlu, festivalin turizme olan olumlu etkisine vurgu yaparak, Çanakkale'de uluslararası çapta bir festival düzenleme hedeflerinin olduğunu dile getirdi.

Sabırlıoğlu “ Öncelikle Özgür beye böyle bir organizasyonu Çanakkale yapmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz de burada Turizmciler olarak  bu tarz festivallerin ve organizasyonların Çanakkale’de gerçekleştirilmesine  sonuna kadar destekliyoruz.  Köprümüzün tamamlanması, oto yolların yapılması tünellerin tamamlanması ile Çanakkale’ye ulaşım artık rahatladı ve Çanakkale büyükşehirlerle yakınlaştı.  Bu sebeple de Çanakkale artık talep edilen bir bölge haline geldi.  Çanakkale’de yaklaşık 3 senedir bu festival projesi başladı.  Artık Türkiye’nin en büyük müzik festivalleri Çanakkale’de yapılıyor.  Özgür vey de 4 sene önce başladığı bu festivali bu sene daha iyi hale getirdi.  Çanakkale’ye gelerek festival turizmi yapan,  festival şirketlerinin Çanakkale’yi daha iyi yerlerde, daha iyi müzik festivallerin yapıldığı büyük sanatçılarla  buralarda iş yapmasını istiyoruz.  Ekonomiye ciddi bir katkısı var. Özellikle şehir dışından insanlar geliyor.   Bizim de beklentimiz Çanakkale’de uluslararası bir festival yapmak.  Çünkü biz dünyanın en iyi sanatçılarını DJ’lerini Çanakkale’de görmek istiyoruz” diye konuştu.