Sağlık

Hasta Bakımında Güvenli Hava Yolu Yönetimi Eğitimi

Biga Devlet Hastanesi personeline, 'Hasta Bakımında Güvenli Hava Yolu Yönetimi' konusunda eğitim verildi.

Anestezi Uzmanı Dr. Fatih Koç tarafından düzenlenen eğitimde, sağlık profesyonellerine havayolu tıkanıklığı gibi acil durumlarda doğru müdahalelerin nasıl yapılacağı aktarıldı.

Eğitimde, bilinç kaybı, kardiyak arrest, travma gibi durumlarda solunum yollarının nasıl açılacağına dair tekniklerin yanı sıra, endotrakeal entübasyonla hava yolu yönetiminde karşılaşılan sorunlar ve entübasyon güçlüğünü belirleyici testler gibi konular da ele alındı. Bu eğitimler, hastaların hayatta kalması için önem taşıyan yöntemlerin uygulanmasıyla ilgili sağlık personeline önemli bilgiler sağladı.

Anestezi Uzmanı Dr. Fatih Koç, eğitimle ilgili olarak, "Sağlıkta Kalite Standartlarının temel hedefi Hasta ve Çalışan Güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu standartlar geliştirilirken DSÖ Hasta Güvenliği Hedefleri, uluslararası çalışmalar ve Bakanlığının belirlediği sağlık politikaları önceliklendiriliyor" dedi. Güvenli hava yolu yönetiminin, hastanın kendi kendine soluk alıp verme işlevini yapamadığı durumlarda hava yolu açıklığının sürdürülmesi amacıyla solunum yollarının yönetimi ve izlenmesi anlamına geldiğini belirten Dr. Koç, bu yöntemin hayati önem taşıdığını vurguladı.