Gündem

Gelibolu Su Altı Parkı'nda yeni sezon

Gelibolu Su Altı Parkı'nda dalış sezonunun açılmasıyla gündeme geldi.

Gelibolu Su Altı Parkı, zengin sualtı güzellikleri ve tarihi dokusuyla dalış tutkunlarına benzersiz deneyimler sunuyor. Sezonun açılış dalışına, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katıldı.

Gelibolu Yarımadası, 1915 Çanakkale Savaşı'nda hem karada hem de denizde kahramanlık destanı yazan Mehmetçiklerin izlerini barındırıyor. Her yıl milyonlarca kişi, şehitlikler, anıt mezarlar, tabyalar ve müzeleri ziyaret ederek bu tarihi coğrafyayı keşfediyor. Gelibolu Sualtı Parkı ise Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından oluşturulmuş, denizdeki batıkları keşfetmek isteyenler için bir merkez haline gelmiş durumda.

Bu yılın dalış sezonu da Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in katılımıyla resmen başlamış oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın girişimleriyle 2021'de dalış turizmine kazandırılan Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma gemi batıkları, sualtında tarihi keşfetmek isteyenler için en popüler rotalardan biri haline geldi. Yeni sezonda da parka olan ilginin yoğun olması bekleniyor.