Siyaset

Kepez Belediyesi Meclisi Mayıs Toplantısı Yapıldı

Kepez Belediyesi mayıs ayı belediye meclis toplantısı yapıldı.

Mayıs ayında Kepez Belediye Meclisi toplandı ve AK Parti'nin gündeme getirdiği 18 önerge dikkat çekti. Bu önergelerin çoğunda her konu için komisyon kurulması talep ediliyordu. Ancak önergelerin bazıları oy çokluğuyla kabul edilmedi, bazıları ise birleştirilerek ilgili komisyonların kurulmasına karar verildi. Yeni kurulan komisyonlarda 3 CHP ve 2 AK Parti meclis üyesi yer aldı.

Toplantının dikkat çeken konularından biri, geçen yıl kış aylarında sık sık taşan Kepez Deresi ile ilgili komisyon kurulma önergesiydi. Ancak Belediye Başkanı Arslan, "Yetkimizin olmadığı bir alan için komisyon kuramayız" diyerek, dere ıslahlarının Devlet Su İşleri'ne ait olduğunu hatırlattı.

AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Yüksel Gökdeniz'in sunduğu önerge ise Kepez Belediyesi'nin taşması sonucu balıkçı barınağı ve çevresinde yaşanan sorunların çözümü için Devlet Su İşleri ile iş birliği yapılması amacıyla komisyon kurulmasını öngörüyordu. Ancak Başkan Arslan, bu konunun belediyenin yetki alanı dışında olduğunu belirtti.

Arslan, Kepez Deresi'nin ıslahının yapılmamasının nedenini, Devlet Su İşleri'nin bu konuda yeterli ödenek ayırmamasına bağladı. Balıkçı barınağı sözünün ise yıllardır gerçekleştirilmediğini ifade etti. Toplantıda, ek önergelerin oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.