Ekonomi

Benzin ve motorin fiyatlarında yeni dönem!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

EPDK'nın "8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

EPDK'nın aldığı karara göre, katkılı motorin ve benzinde artık fiyat farkı uygulanmayacak. Akaryakıt istasyonlarında, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacak.

Kararın detaylarına göre, akaryakıt istasyonlarında, tüketicinin talebi doğrultusunda farklı fiyat uygulaması sona erecek. Bu değişiklik, 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek.

EPDK'nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu kararın özellikle tüketiciler için belirsizlikleri ortadan kaldırmayı ve dağıtıcılar ile bayilerin işlerini kolaylaştırmayı hedeflediği belirtildi. Türkiye'de hizmet veren yaklaşık 13 bin bayi ve kalite standartlarına odaklanan akaryakıt sektöründe, sürekli olarak kalite izleme sistemleri devrede tutulacak.

EPDK, ayrıca, dağıtıcı lisansı sahiplerinin akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ekleyebileceklerini ve bu işlem için gerekli izinleri almaları gerektiğini hatırlattı.