Siyaset

"Biz isteriz ki tekrar aday olsun ve milletimizin oylarıyla yeni sistemin yeni Cumhurbaşkanı olsun”

Milletvekili Gider, Cumhurbaşkanı Erdoğan için; “Biz isteriz ki tekrar aday olsun ve milletimizin oylarıyla yeni sistemin yeni Cumhurbaşkanı olsun” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon programında söylediği:“ 2019’da vatandaşlarımız teveccüh gösterirlerse yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilirim” sözlerinin ardından açıklamalarda bulundu. Milletvekili Gider:“ Biz isteriz ki tekrar aday olsun ve milletimizin oylarıyla yeni sistemin yeni Cumhurbaşkanı olsun” dedi.

“Onun başımızda olması gurur ve güç veriyor”
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında yeni anayasa değişikliği ile ilgili olarak:“ 2019 yılına kadar mevcut hükümet var. Yeni anayasa onaylandığı zaman 2019’da yürürlüğe girecek ve vatandaşlarımız teveccüh gösterirlerse yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilirim” ifadelerini kullanmıştı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından bir değerlendirme yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yeni anayasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan için değil Erdoğan’dan sonrası için getirildiğini söyledi. Milletvekili Gider:“ Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti, 2019 yılına kadar mevcut hükümet mevcut başbakanımız devam edecek. 2019 yılında kendisi milletimiz teveccüh gösterirse diyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız talep ederse diyoruz. Milletimiz zaten başından beri Sayın Cumhurbaşkanımıza her zaman teveccüh göstermişti, onu başında görmek istemiştir. Bize onun başımızda olması gurur ve güç veriyor. Ancak 2019’da Sayın Cumhurbaşkanımız da biz isteriz ki tekrar aday olsun ve milletimizin oylarıyla yeni sistemin yeni Cumhurbaşkanı olsun. Ancak bu demek değildir ki illa aday olacak veya seçilecek. Biz bir sistem değişikliği getiriyoruz. Bu sistemi de Sayın Cumhurbaşkanımız için değil bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonrası için getiriyoruz. Çünkü şuanda biz bu sistemle de ülkeyi bir şekilde yönetebiliyoruz ancak biliyoruz ki bizden sonra bu sistemle ülkenin yönetilebilmesi mümkün değil. Bunu bilmekteki rahatlığımızda bizden öncesini hatırlamamızdan kaynaklanıyor” dedi.

Haber: Fehmi ŞENYİĞİT