Siyaset

MHP İl Başkanı Pınar’dan istifa yorumu

MHP İL Başkanı Hakan Pınar, Çan İlçe Başkanı Zeki Yılmaz ve 30 yönetim kurulu üyesinin görevden istifalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Pınar, kendi aralarında yaptıkları değerlendirme ile istifa kararı alan Çan ilçe teşkilatı ve İlçe Başkanı Zeki Yılmaz'a şu ana kadar partiye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileterek, “Sayın Genel Başkanımızın ‘Evet de diyen hayır da diyen bizim kardeşimizdir, her birinin kararına hürmetkarız’ sözü mücibince bizlerde ülküdaşlık hukukumuzun baki kalacağını ifade ediyor selam, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Diğer partilere gidecek
Pınar ayrıca, yaklaşan referandum süreci öncesinde Çanakkale’de Ak Parti ve CHP’deki mevkidaşlarıyla buluşma hazırlığı yaptığını da bildirdi. Pınar, sürecin Çanakkale’ye yakışır, huzur, sükun, kavga ve ayrıştırmadan uzak yaşanması için görüşme talebinde bulunacağını aktararak, “Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı ve bağlı teşkilatları liderin gösterdiği istikamette hareket edecek ve sahada sandıktan ‘evet’ çıkması noktasında necip milletimizin iradesine talip olacaktır. Ancak bundan daha önemli bir sorumluluğumuz daha vardır ki seçim sürecinin huzur, sükun, kavga ve ayrıştırmadan uzak yaşanması için taşıdığımız siyasi sorumluluğa uygun hareket etmektir. Bu konuda önümüzdeki hafta hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanlarından randevu talep edeceğim. Çanakkale’nin adına yakışır bir seçim süreci yaşanması her birimizin vicdani sorumluluğudur” dedi.
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU