Siyaset

Gider, referandum çalışmalarına start verdi (VİDEO)

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, referandum çalışmalarına start verdi. Gider, Merkez İlçe Başkanlığı tarafından İsmetpaşa’da kurulan Mahalle Başkanlığının açılış törenine katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Gider, CHP’ye yüklenerek anayasa değişikliğinin millete sormayacaksak kime soracağız dedi. Yoğun bir sürece girildiğine değinen Milletvekili Gider, bir sistem değişikliğine gidildiğini altını çizerek:“ Türkiye’yi parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçirebilmek için halkımıza gidiyoruz. Halkımıza soracağız” dedi. Anayasa görüşmelerini sizler televizyonlardan takip ettiniz ifadelerini kullanan Gider:“ Mecliste çok yoğun, çetin bir mücadele geçti. Genel Başkan Yardımcımızın burnu kırıldı. Bir başka arkadaşımızın bunu söylerken bile insan hicap duyuyor ama bacağı ısırıldı. Artık olay hangi boyutta çirkefleşebilecekse o boyuta geldi” şeklinde konuştu.
 
CHP’ye göre askere, mahkemeye, bürokrasiye sorulacak
Biz AK Parti grubu olarak bir tek şeyi söylediklerini kaydeden Gider sözlerini şöyle sürdürdü:“ Bu yeni sistemi millete soralım başka bir şey istemiyoruz. Yüzde yüz “Evet”te çıksa meclisten millete soracağız dedik. Bunu Genel Başkanımız her platformda deklare etti. Ama CHP ne dedi “Hayır” sormayalım dedi. Bir siyasi parti düşünün bir konu, bir tartışma oluyor diyor ki bunu millete sormayalım. Böyle bir şey olamaz. Eğer millete sormayacaksak sen niye siyasi partisin. Millete sormayacağız kime soracağız. Onlara göre sorulacak olanlar belli. Askere, mahkemeye, bürokrasiye soracaksın ama bizim yapımızda o yok. Bizim genlerimizde o yok. Bizim güvendiğimiz tek bir yer var oda yüce Türk Milleti. Bize ondan başka hiç kimse talimatta, görev de veremez. Onun için biz milletimize soracağız dedik”
 
Bizim vatan ve millet sevgimiz, milletin kürsüsünün işgaline izin vermez
Bu süreci en sakin ve en doyurucu bir şekilde geçirmeye uğraştıklarını söyleyen Gider:“ Hatiplerimiz çıktığı zaman sadece sistemi anlattılar. Kimseye çatmadılar, bulaşmadılar” dedi. CHP’nin hakaret edip, bağırıp, çağırdığını dile getiren Gider:“ Baktı ki bizi kavgaya çekemiyor, kendi arenasında savaştıramıyor, en son milletin kürsüsünü işgal etmeye kalktılar. Onlarda şunu biliyordu. Bizim vatan ve millet sevgimiz, milletin kürsüsünün işgaline izin vermez. Buna rağmen biz yine saldırmadık. Ne yaptık. İşgal altında olan bir kürsü vardı, bu kürsüyü işgalden kurtardık. Bakın o görüntüleri bin kere izleyin, biz kimseye saldırmadık. Sadece kürsümüzü aldık, kürsümüzü aldıktan sonra görüşmelere devam ettik" şeklinde konuştu.
 
TBMM’de yaşanan olayların benzerini alanlarda yaşayabileceklerini ifade eden Gider konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:“ Çünkü CHP’nin ortaya sürebileceği bir argüman yok. Anayasa değişikliğine niye “Hayır” deneceğini anlatabileceği bir konu yok. En basit ne diyorlar:“ Bu değişiklik gerçekleşirse diktatörlük gelir.” Diktatör kimdir. Diktatör yargılanamayan adamdır. Şu anda Türkiye’de yargılanamayan bir makam var mı. Evet var. Cumhurbaşkanı vatana ihanet dışında başka hiçbir suçtan yargılanamaz.  Kanun böyle, anayasa böyle. Peki bu değişiklikten sonra ne oluyor, yargılanabilir hale geliyor. Bir diktatör düşünün ki yargılanamaz halden yargılanabilir hale gelecek. Böyle bir şey mümkün mü. Ben eminim ki onlar bunu söyledikten sonra akşam yatağa yattıklarında kendi kendilerine gülüyorlardır. Çünkü onlarda inanmıyordur. Nasıl bir diktatörse yargılanmak istiyor. Bu sefer ellerinde argüman olmayınca ne yapacaklar saldıracaklar, çirkefleşecekler, hakaret edecekler ama biz bunlara uymayacağız. Biz davamız net, bizim argümanımız çok sağlam. İstediğimiz sistemin bir tane geçerliliği var. Bu memleketin daha iyi yönetilmesi başka hiçbir niyetimiz yok. Okuyan bunu anlamaması mümkün değil.
 
Daha aradan çok bir sene geçmedi. Ahmet Necdet Sezer diye bir adamı kamuoyu tanımazdı. Bülent Ecevit çıktı dedi ki:“ Ahmet Necdet Sezer Anayasa Mahkemesi başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımızdır” dedi ve Cumhurbaşkanı yaptı. Kendi eliyle aldı yaptı. Sonra ne oldu. Bir anayasa kitapçığından kavga ettiler ve ülke krize girdi. Biz neyi hedefliyoruz. Biz kendimiz için bir şeyi hedeflemiyoruz. Allaha şükür bizim başkanımız da, Cumhurbaşkanımız da, liderimiz de belli. Bizim liderimiz başımızda, Recep Tayyip Erdoğan bizim başımızda. Hükümetimiz uyum içinde çalışıyor. Cumhurbaşkanımız hükümete başkanlık ediyor. İstişareler yapılıyor, gerekli talimatları veriyor ve onun verdiği talimatları da biz harfiyen uyguluyoruz. Bununla ilgili bir sıkıntımız yok. Peki bizim sıkıntımız ne. Bizden sonra ne yapacak ülke. Bu onların anlayamayacağı bir şey. Çünkü bizde bir tane aşk var oda memleket aşkı, bunun dışında bir gayemiz yok ki. Onların bin tane ağası, paşası var. Hepsini birlikte ikna etmek zorundalar. Dolayısıyla bizim argümanımız, talebimiz net, bizim milletten istediğimiz şey millete vereceğimiz şeydir zaten. Biz bu başkanlığı alıp ta cebimize koymayacağız, bu milletin iyi yönetilmesi için bu başkanlığı kullanacağız. Ben inanıyorum ki bu ekip başarır, ev ev gezer, kişi kişi alır anlatır, izah eder ve kafası karışık olan ortada olan insanlarında “Evet” oyunu vermesini sağlar.

Haber: Fehmi ŞENYİĞİT