Siyaset

Meral Akşener'in konferansında salon krizi (VİDEO)

Genel Başkan adayı olduğu MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in Çanakkale’ de düzenlenen ‘Milli iradenin önemi’ konferansının yapılacağı salonda kriz çıktı. Konferansın başlamasına kısa süre kala elektrikler kesildi. Buna rağmen salona gelen Akşener, kalabalık topluluğa megafonla konuştu.

Geleceği günler öncesinden duyurulan Meral Akşener'in Çanakkale'deki toplantısında salon krizi yaşandı. Kolin Hotel'in Megaron Salonu'ndaki toplantı, başlamasına kısa süre kala iddiaya göre otel yönetimince iptal edildi. Bunun üzerine, konferansı izlemeye gelen kalabalık grup otel yönetimini protesto etti. Ellerindeki bayrakları sallayan grup  'Başbakan Meral' ve 'Ülkücü hareket engellenemez' sloganları attı. Salonun kullanımının neden iptal edildiği tam anlamıyla öğrenilemezken, Meral Akşener'i dinlemeye gelenler, cep telefonlarının ışıklarıyla salonu aydınlatmaya çalıştı.

BAŞKAN ÇETİN YATIŞTIRDI
Hep bir ağızdan ‘Çırpınırdı Karadeniz’i söyleyen kalabalığı yatıştıran isimlerden biri Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin oldu. Günler öncesinden ilgili kurulan komite eşliğinde müracaatların yapılıp gerekli izinlerin alındığını aktaran Başkan Çetin, “Fakat geceden itibaren toplantının burada tertip edilmemesiyle alakalı sorunlar yaşanmaktadır. Her ne koşulda olursa olsun, ışıklar yanmasa da Meral hanım bu salona iştirak edip bu toplantıyı gerçekleştirecektir” diyen Çetin, kalabalığı sakin olmaya davet etti.  

MEGAFONLA KONUŞTU
Daha sonra Meral Akşener, elektriklerin kesildiği ve katılanların cep telefonları ışığıyla aydınlatmaya çalıştığı salona geldi. ‘Başbakan Meral’ sloganlarıyla karşılanan Akşener, elektriklerin olmadığı salonda mikrofon yerine eline megafon alarak yaptığı konuşmasına, ‘karanlıkları aydınlatmaya geldik’ diyerek başladı. Akşener, “102 yıl evvel ülkemizi işgal etmeye gelen dünyanın en büyük güçlerine dedik ki; ‘Dur yolcu’. İşte bize ‘Dur Yolcu’ demeye geldik. Bir konuşma yapmaya sizlerle beraber olmaya gelmiştik. Gördüğünüz gibi böyle bir durumla karşı karşıyayız.  Apar, topar geldim karşınıza” sözlerinden sonra toplantıya katılanları Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’na davet etti. Akşener daha sonra konuşmasına devam etti.