Gündem

Hobi olarak başladığı okçulukta, hedef milli takım (ÖZEL HABER-VİDEO)

Çanakkale’de 47 yaşındaki ana sınıfı öğretmeni Nigar Akın, oğlunu götürdüğü okçuluk kursuna hobi olarak başladı. 2,5 yıl içinde 1 Türkiye 3’ncülüğü ve 1 Türkiye şampiyonluğu kazanan Nigar Akın, 12-18 Ocak’ta Samsun’da yapılacak olan Okçuluk Milli Takım seçmelerine katılacak.



Çanakkale’de 18 Mart İlkokulunda Ana sınıfı öğretmenliği yapan Nigar Akın, 2,5 yıl önce oğlu Onur Akın’ı (14) Çanakkale Merkez Okçuluk Spor kulübüne okçuluk kursu için kayıt ettirdi. Oğlu Onur’u okçuluk kursuna getirip götüren Nigar Akın hobi olarak Merkez Okçuluk Spor kulübünde okçuluk kursuna başladı. 2,5 yıl içinde gösterdiği okçuluk atışları ile çeşitli müsabakalarda Merkez Okçuluk Spor kulübü adına yarışarak Ekim 2015’de Antalya’da Açık Hava’da düzenlenen Veteranlar Türkiye Şampiyonasında Türkiye 3’ncülüğü ile Antalya’da 2016’da düzenlenen Mix Takım Türkiye Şampiyonasın makaralı yay kategorisinde 1 Türkiye şampiyonluğu elde etti.
 
Milli takım seçmelerine katılacak
Nigar Akın, Samsun’da Aralık 2016’da yapılan Türkiye Okçuluk Federasyonu Şampiyonası toplam 756 sporcu arasından bayanlar kategorisinde ilk 32’ye girip, 23’üncü sırayı elde ederek milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.
 
“Hobi olarak başladım”
Nigar Akın, 18 Mart İlkokulunda Ana sınıfı öğretmeni olduğunu söyledi. Okçuluk sporu ile tanışmasının oğlum sayesinde olduğunu belirten Nigar Akın sözlerine şöyle devam etti: “Oğlum 2,5 yıl önce bu spora başladı. Onu kurs zamanı beklerken bende ilgi duymaya başladım. Beklerken sıkılıyordum. Yapabilir miyim? Yapamaz mıyım? derken hocamız yapabilirsiniz dedi. Öyle başladım. Çok zevkli bir spor. Hocama katkılarından dolayı teşekkür ederim. Hobi olarak başladım. Profesyonelliğe adım attırdı. Benim için büyük bir başarı oldu. Bu başarı da Antrenör Tandoğan Yazıcı hocamın da payı çok büyük. İnşallah büyük bir azim ve başarı ile sonuçlanacak. Heyecanlıyım”
 
Geçen yıl veteranlar yarışmasında Türkiye 3’ncüsü olduğunu kaydeden Akın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gelibolu’da Çanakkale İl yarışmasında 3’ncü oldum. Bu yıl veteranlar Türkiye yarışmasında 1’inci olduk. Altın madalya aldık. Gelibolu salon yarışmasında da 1’inci oldum. Altın madalya aldım. Daha sonra Samsun salon yarışmasına katıldık. Bu yarışmada Türkiye 23’üncüsü oldum. Bu benim için benim yaş grubumda büyük bir başarı. Milli takım seçmeleri için tekrar Samsun’a gideceğim. Umarım başarılı olurum. Umarım iyi bir derece elde ederim. Milli takım’a girerim” diye konuştu.
 
Annesini teşvik etti
Okçuluk antrenmanlarına annesi Nigar Akın ile devam eden 14 yaşındaki Onur Akın bu sporu televizyonlarda görerek, izleyerek başladığını söyledi. Tek başına çalışırken canı sıkıldığı için annesini de okçuluk kursları için teşvik ettiğini kaydeden Onur Akın, annesinin ilk başta istemediğini sonra ise başladığını belirtti.
 
Haber-Fotoğraflar-Kamera: Fehmi Şenyiğit