Ekonomi

Resmen yatırım programına alındı

Ezine bölgesinde kurulması planlanan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 2017 Yılı Yatırım Programına alındı.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün makamında, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ve Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Sayman Üyesi Mustafa Kansu’nun da katıldığı toplantıda, atılan imzalar ile Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 2017 Yılı Yatırım Programına resmen alınmış oldu. Ak Parti Grup Başkanvekili Turan konuya ilişkin, “Siyasi tartışmalar içinde bölgemiz yatırımlarını asla ihmal etmiyoruz. Bugün Faruk Özlü bakanımızın imzasıyla Çanakkale Gıda OSB resmen kuruldu” dedi.
 
Başkan Babaoğlu’nun yorumu
Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu yorumu yaptı; “Yaklaşık üç yıldır mücadelesini verdiğimiz, Ezine tarihinin değil bölgenin en büyük yatırımı Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü tarafından onaylanıp 2017 yatırım programına alınmıştır. Böylelikle onaylanan kurucu heyet bundan böyle organize yönetimi ile ilgili çalışmalarına başlayacaktır.”
 
ÇTSO’dan açıklama var
Konuya ilişkin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklama şöyle; “İki yıl önce sayın valimizin odamıza tevdi ettiği görev üzerine çalışmaları başlatılan Ezine Gıda İhtisas Organize Bölgesinde bu hafta başı ÇED Olumlu Belgesi’nin onaylanmasının ardından bugün itibarıyle yer seçimi kesinleşerek ve OSB tüzel kişiliği kazanıldı. Bu süreci bir haftadır Ankara’da bizzat takip eden; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Sayman Üyesi Mustafa Kansu, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ve Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Projeye büyük destek veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Sayın Faruk Özlü’nün makamından 2017 Yılı Yatırım Programına alındığı müjdesini de paylaştılar. Çanakkale’mize iş, aş, istihdam getirecek, markalarımızın değerini artıracak Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Çanakkale’mize hayırlı olmasını diliyor, büyük destek veren Sayın Vekillerimize şükranlarımızı arz ediyoruz.”