Spor

Boğazın Sultanları Fenerbahçe’yi devirdi

Çanakkale Belediyespor bayan voleybol takımı deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek büyük bir başarıya imza attı.

Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nin 6.haftasında Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda Fenerbahçe ile Çanakkale Belediyespor karşı karşıya geldi.
 
Maçta ilk ayıyı alan ekip Fenerbahçe olurken, Çanakkale Belediye yakaladığı 4-0’lık seriyle skoru 1-4’e taşıdı. Ardından Eda ve Meliha’nın sayılarıyla maça ortak olmaya çalışan Fenerbahçe, ilk teknik molaya 5-8 geride girdi. Ceren ve Beyza’nın etkili oyunuyla skor üreten rakip takım, ikinci teknik molaya da 14-16 önde giren taraf oldu. Teknik molanın ardından Tomkon, Polen ve Eda’nın sayılarıyla maça tutunan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, seti 25-22 kazanarak, karşılaşmada 1-0 önde geçti.
 
Müsabakanın ikinci setinde ise teknik molalara 6-8 ve 12-16’lık skorlarla önde giren taraf Çanakkale Belediye olurken, seti de 22-25’lik skorla kazandı.  Karşılaşmanın üçüncü çeyreğindeyse denk bir oyun vardı. Setin ilk teknik molasına 7-8’lik skorla önde giren taraf Çanakkale Belediye oldu. Molanın ardından 6-0’lık seri yakalayarak skoru 7-14’e taşıyan mavi beyazlıları seti 18-25 kazanarak 1-2 öne geçti.
 
Mücadelenin 4.setine Fenerbahçe ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Etkili oyununu setin devamında da sürdüren evv sahibi ekip, aradaki sayı farkını 6’ya çıkararak ikinci teknik molaya da 16-10 önde girdi. Setin devamındaysa Ceren ve Beyza ile oyunda kalmaya çalışan Çanakkale Belediyesi karşısında Eda ve Polen’in sayılarıyla seti 25-19 kazanan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, skoru 2-2’ye getirdi.
 
Tie break setineyse iyi başlayan taraf Çanakkale Belediye oldu. Beyza ve Ceren ile üst üste bulduğu sayılarla skoru 5-1’e getirerek arayı açıp, seti 6-15, maçı da 3-2 kazandı.