Sağlık

RANDEVU ALIP HASTANEYE  GİTMEYENLERİN ORANI YÜZDE 23 !

Son dönemde Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de de hastane yoğunlukları ve randevu sırası çoğaldı. Birde Randevu sistemi üzerinden  randevu alarak haklı sebeplerden dolayı gidemeyen ve randevuyu da iptal edemeyen hastalar eklenince sistemde yoğunluğa neden oluyor. 

Türkiye'de sağlık sisteminde vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi. randevu, Tüm türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de randevu alan vatandaşlar aldıkları randevuya gidemiyor. 183’ü arayarak ya da e-Devlet üzerinden randevu alan vatandaşlar  hastaneye gidemedikleri gibi sistemden randevularını da iptal edemiyor. Yaşanan bu kargaşa, randevu sürelerinin uzamasına ve ihtiyacı olan hastaların sırasının erken gelmesine engel oluyor. Bunun yanında randevuya gidemeyenlerde yoğunluğu arttırıyor.
Randevuya Gitmeyenlerin Oranı %23
''Randevu alamayan vatandaşlarımızın hizmete erişimine katkıda bulunalım'' diyerek, Randevu sisteminde yaşanan karmaşa ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, randevuya gitmeyen hastaların oranının %23 olduğu belirtti;  “Değerli Halkımız, İlimizde, MHRS randevularının yaklaşık %23’ü “gelinmeyen ve iptal edilmeyen” randevulardan oluştuğu görülmektedir. MHRS’de yoğunlaşan talebe cevap vermek, MHRS kolaylığından yararlanma oranını yükseltmek amacıyla, haklı sebepler doğrultusunda gidemeyeceğiniz muayene randevularını iptal ederek, randevu alamayan vatandaşlarımızın hizmete erişimine katkıda bulunalım” ifadeleri kullanıldı.
 
Mustafa SUİÇMEZ