Sağlık

Çanakkale’de 13 Poliklinikte sigara bırakma hizmeti veriliyor !

Çanakkale’de de İl Merkezi ve İlçelerde toplam 13 Poliklinikte sigara bırakma hizmeti veriliyor.

Çanakkale’de de İl Merkezi ve İlçelerde toplam 13 Poliklinikte sigara bırakma hizmeti veriliyor. Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir.  Çanakkale’de de sigarayı bırakmak isteyenlerin ücretsiz başvurabileceği Sigara Bıraktırma Tedavi ve Danışmanlığı Polikliniklerinde hekimler reçete ettiği ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak veriliyor. 
 
Tüm dünyada olduğu gibi  Ülkemizde de en çok görülen Kanser türü olan Akciğer Kanserine neden olan en büyük etken ise sigara. Sigara başta olmak üzere toplumu bataklığa sürükleyen Bağımlılıkla mücadelenin arttığı bu günlerde Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünün de destekleri ile 13 Poliklinikte sigarayı bırakma hizmetleri veriliyor. Sigara Bırakmak isteyen her vatandaşın başvurabileceği bu polikliniklerde ilaçlar da dahil ücretsiz tedavi hizmeti veriliyor.

Tüm dünya ülkelerinde sigarayı bırakmada Sigarayı Bırakma Poliklinikleri’ etkinliği kabul görürken Çanakkale’de de İl Merkezi ve İlçelerde toplam 13 Poliklinikte sigara bırakma hizmeti veriliyor. Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir.  Çanakkale’de de sigarayı bırakmak isteyenlerin ücretsiz başvurabileceği Sigara Bıraktırma Tedavi ve Danışmanlığı Polikliniklerinde hekimler reçete ettiği ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak veriliyor.  Yapılan Poliklinik Hizmetleri ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada  “Sağlık Bakanımızın başkanlığında başlatılan En Büyük Gönüllülük Hareketi olan, bağımsız ama değerlerine bağlı hayat için Görev Bende diyoruz. Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım, kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır.  Bu konudaki kararlılık en önemli adım olmakla birlikte, bir hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda en yakın sağlık kurum ve kuruluşlarımıza müracaat edilerek veya Bakanlığımızın ‘Alo 171 Sigara Bırakma Hattı’  aranarak destek istenmelidir” ifadelerine yer verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamanın devamında “İlimizde sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza sigarayı bırakmalarında yardımcı olmak için; 13 Sigara Bırakma Polikliniği ile hizmet verilmeye başlanmıştır. Merkez İlçe Sağlıklı Hayat Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi-Eski Hizmet Binası, Ayvacık Devlet Hastanesi, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü, Biga Devlet Hastanesi, Bayramiç Toplum Sağlığı Merkezi, Çan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gelibolu Devlet Hastanesi, Gökçeada Toplum Sağlığı Merkezi, Lapseki Toplum Sağlığı Merkezi, Lapseki Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi, Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü  Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki Görev Bende kampanyası ile tüm vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya, hareket etmeye, fiziksel aktiviteye ve sağlıklı beslenmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Haber Merkezi