Spor

’U 23 Akdeniz olimpiyatlarında bir madalya almak istiyorum’

Çanakkale Belediyesinin Youtube hesabından yayınlanan Bir Başarı Öyküsü ’nün konuğu olan Atletizm dalında milli sporcu Oğuz Uyar milli takıma giden yolunu anlattı.

Milli sporcu Uyar; ‘’Bizim önümüzde aslında bir çok yarış var, bir çok hedefte var aynı zamanda, biz küçük büyük başarıya açız, bizim hedefimiz, Balkan şampiyonasında, ama tabi bizimde tam anlamıyla hedef koyduğumuz yarışlar var. U 23 Akdeniz olimpiyatlarında bir madalya almak istiyorum onun dışında, ana hedefimiz her zaman olimpiyatlar’’diye konuştu.
 
Çanakkaleli genç milli atletizm dalında koşucusu olan Oğuz Uyar Çanakkale Belediyesinin Youtube hesabından yayınlanan Bir Başarı Öyküsü ’nün konuğu oldu. Uyar; ‘’Bizim önümüzde aslında bir çok yarış var, bir çok hedefte var aynı zamanda, biz küçük büyük başarıya açız, Şimdi Türkiye şampiyonasında bizim hedefimiz, Balkan şampiyonasında, ama tabi bizimde tam anlamıyla hedef koyduğumuz yarışlar var. U 23 Akdeniz olimpiyatlarında bir madalya almak istiyorum.’’ dedi.
 
Spora nasıl başladığı sorulması üzerine Çanakkaleli Atletizm Sporcusu Oğuz Uyar; Çocukluğumdan belli spora ilgi duyuyorum. Futbol olaylarına diyeyim, mahallede her çocuğun olduğu gibi, sonrasında ilkokulda Aslı Yağanoğlu beni keşfetti ve atletizme yönlendirdi. Ben o zamanlar çocuktum pek gitmedim sokakta oynamak daha eğlenceli geldi. Ondan sora lisede hocalarım Orhan hoca ve yunus hoca beni yönlendirdi. Vicdan hocayla tanıştırdılar beni ve o sayede başladık. Üçüncü senem bu benim sporda, profesyonel anlamda çok disiplinli çalışmalar yaptık ve ben ilk senemde milli takıma girdim. Ondan sonra madalyalar geldi, başarılar kazandım, 200 çarpı 100 metrede 200 çarpı 400 metrede ve diğerlerinde birçok rekor kırdık 4 tane Türkiye rekorum var. Yurtdışında birçok yarışa gittim oralardan birçok başarı getirdik. Balkan şampiyonluğum balkan ikinciliğim balkan üçüncülüğümde var. Yani getirdiğim her başarıda ben bu spora daha bağlandım. Dediğim gibi 3. senemi doldurdum bu sporda, hala daha çalışmaya devam ediyoruz. Bu sene yapılan Tokyo 202o yaz olimpiyatlarında da ülkemizi temsil ettim. İnşallah bu başarılara devam edeceğiz’’ dedi.
 
Tokyo'da ülkemizi ve ilimiz tescil ettin nasıldı sorusuna ise milli sporcu Uyar; ‘’Her sporcunun hayali tabi benimde hayalimdi, şimdi Türkiye şampiyonasına hazırlanıyoruz ama en büyük hayalimiz orası, orası bu şeyin tap noktası, oraya gitmeye hak kazandığım zaman gerçekten çok mutlu oldum. Çünkü bu sporu yapan insanlarla en iyi, insanlarla yarışma sansım vardı. Onlarla birlikte mücadele etme şansım vardı. Ve bu beni, gerçekten çok motive etti ve çok bağlandım bu spora, orada yakalışık1 ay kadar kaldık. Birçok antrenman filan yaptık. Yarışa hazırlandık oranın yemeklerini gördük, bu işin tap noktasında olanlarla yan yana bile yemek yemek çok büyük bir şey ifade ediyor benim için, onlarla yarışmak ülkemizi temsil etmek, bu yönden gerçekten çok ii hissetim kendimi ve anladı ki gerçekten ben profesyonel olmaya başlamışım. Böyle yarışlara gittikçe daha hırslanıyorum ve bu spora gerçek anlamda çok bağlanıyorum. Daha hırslı çıkıyorum en azından sahaya’’ diye ifade etti.
 
Uyar; ‘’Bizim önümüzde aslında bir çok yarış var, bir çok hedefte var aynı zamanda, biz küçük büyük başarıya açız, Şimdi Türkiye şampiyonasında bizim hedefimiz, Balkan şampiyonasında, ama tabi bizimde tam anlamıyla hedef koyduğumuz yarışlar var. U 23 Akdeniz olimpiyatlarında bir madalya almak istiyorum onun dışında, ana hedefimiz her zaman olimpiyatlar, Paris 2024 olimpiyatlarında derceler koşup ülkemi layığıyla temsil etmek istiyorum. Onun öncesinde tabi kırılacak rekorlarımız var. Dediğim gibi küçük hedeflerimizde var. Hepsi benim için bir basamak basamakları aşa aşa inşallah Paris 2024 olimpiyatlarında da ülkemi temsil edeceğim.’’ şeklinde konuştu.
 
 
İbrahim Akın KAZANCI