Üniversite

ÇOMÜ’DE NELER OLUYOR!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) rektör yardımcıları ve genel sekreter ani bir kararla değişti. Yaşanan bu şok değişikliklerle ilgili üniversiteden herhangi bir açıklama yapılmazken, nedenleri ise merak edilmeye başlandı. 

Önceki akşam yaşanan şok gelişme dün kentte en çok konuşulan konular arasında yer aldı. ÇOMÜ’de Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Suat Uğur, Prof. Dr. Süha Özden’in yerlerine Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pelin Kanten ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Okhan Akdur rektör yardımcısı olarak görevlendirildi. Ayrıca bir değişiklik de genel sekreterlikte gerçekleştirildi. Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu’nun yerine yardımcısı Ayhan Monus, genel sekreter olarak göreve getirildi.

“ÜNİVERSİTEMİZE YAZIK OLACAK!”
Bu durumla ilgili siyasi kanattan ilk açıklama ise MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’dan geldi. Sosyal medyadan hesabından bir paylaşım yapan Yıldırım; “Hastaneyi en zor dönemde, yolsuzluk sarmalı şüpheleri altında, görevden istifa edip kaçarak, sahipsiz bırakan, müdürenin veziri, şimdi de ‘mükafat gibi’ rektör yardımcısı yapılıyor. Anlamak mümkün değil!… Sorumluluk duygusu ile uzaktan yakından ilişkilendirilemeyecek, hastaneyi perişan halde, yüzüstü bırakıp kaçanların, üniversitemizde, neye faydası olacak? Merakla takip edeceğiz… Sıkışınca istifa eder yine kaçarım düşüncesi varsa şaşırmayız! Geçmişte oldu. Mükafatı da bu olsa gerek! Müdüre çözer? Bu da olmazsa zamanla başka yetkiler verilir nasıl olsa? Elini taşın altına koymaktan aciz ve basiretsiz yöneticilerin tercihi ile maalesef üniversitemize yazık olmaktadır” cümlelerini kurdu.