İlçe-Belde

Yeniceköy’de imam yok!

Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir, Yeniceköy’de bulunan pek çok caminin, imam kadrosunun boş olduğunu aktardı. Kadroların uzun bir süredir boş olduğunu ifade eden Aldemir, yetkili makamlara seslendi.

CHP’li Aldemir sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yeniceköy, Lapseki ilçesinin nüfus bakımından en büyük köylerinden birisi olmasına rağmen köyümüze Diyanet İşleri tarafından çok uzun bir süredir boş olan imam kadrosuna atama yapılmamaktadır. İlçemiz camilerinde imamsız bırakılan birçok camilerimizin sorunun bir an önce ortadan kaldırılması konusunda yetkili makamlar acilen önlem almaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
 
Aldemir, birkaç ay önce de aynı konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden tepki vermiş, “Lapseki İlçemizde ne kadar zaman büyük bir çoğunluktaki köy camilerinde imam olmayacak ve kasetten selâ verilerek devam edileceğiz? İlçemizin en büyük nüfusa sahip köy halkı, ne kadar daha kendi imkânları ile namaz kılacak? Açılan bunca imam kadrosundan, ilçemizi tercih eden imam bulamıyor muyuz? Bunu takip edecek ilgili makam ne yapıyor? Güzel günler ne zaman göreceğiz?” sözlerini kullanmıştı.
 
Gülçin AKIN