Kültür ve Sanat

ÇAFAD ayak sesleri İstanbul’da yankılandı

Türkiye’nin birçok şehrinde sahne alarak Çanakkale’nin gururu olan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) folklor grupları İstanbulluların karşısına çıktı. 

Türkiye’nin birçok şehrinde sahne alarak Çanakkale’nin gururu olan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) folklor grupları İstanbulluların karşısına çıktı.  Birçok farklı ülkeden ekiplerin de katıldığı Uluslararası Boğaziçi Halk Dansları ve Müzik Festivali’nde sahne alan ÇAFAD büyük alkış topladı.
 
İstanbul’da Avcılar ve Esenyurt’ta gösterilerini sergileyen ÇAFAD grubu renkli dansları ile büyük beğeni topladı. Düzenlenen ÇAFAD ve Serenity Uluslararası Boğaziçi Halk Dansları ve Müzik Festivali’ne İran, Bulgaristan, Ukrayna, Kazakistan ve Endonezya’nın yanı sıra ülke içinden de Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) ve Türk Folklor Kurumu dans grupları katılım sağladı. Katılan folklor gruplarının yerel kıyafetleri ile sergiledikleri dans ise büyük beğeni ile karşılandı.
 
Avcılar ilçesinde Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gösterilere Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli kısa bir konuşma yaparak, “Türk Folklor Kurumu ile aslında belediye başkanı olur olmaz hemen bir etkinlik gerçekleştirdik. O da çok güzel ve çok özeldi. Daha sonra aramıza Korona girdi ve bir buçuk iki yıllık bir ara oldu ama muhteşem ve uluslararası bir dönüş oldu.  Dansları izlerken ben büyülendi. O nedenden dolayı her gruba ayrı ayrı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 
ÇAFAD folklor grubu ikinci gösterisini ise Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlediği etkinlikte Şehit Erol Olçuk Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Buradaki gösterilere İran, Bulgaristan, Ukrayna, Kazakistan ve Endonezya gruplarının yanı sıra ÇAFAD’ın da Karadeniz ve Sirtaki grupları katıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise şunları söyledi: “Kültürlerin özgürce ifade edilmesi açısından, hem de dünyanın birlik beraberlik içerisinde hepimizin olduğunu göstermemiz açısından önemli bir etkinlik.  Ama bu bir başlangıç etkinliği.  Bunu daha güzel bir şekilde devam ettirmemiz lazım.”
 
Sevi Gözay UĞURLU