Yaşam

Ahmet Alp’e bir destek de ünlü müzisyen Sinan Akçıl’dan geldi

SMA Tip 1 hastası minik Ahmet Alp’in gen tedavisine kavuşabilmesi için gerekli olan paranın yaklaşık yüzde 57,2’sine ulaşılırken, ailesi çocuklarını yaşatabilmek için kampanya düzenlemeye devam ediyor.

SMA Tip 1 hastası minik Ahmet Alp’in gen tedavisine kavuşabilmesi için gerekli olan paranın yaklaşık yüzde 57,2’sine ulaşılırken, ailesi çocuklarını yaşatabilmek için kampanya düzenlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Ahmet Alp’in bağış hesabından yapılan canlı yayına katılan ünlü müzisyen Sinan Akçıl da desteklerini sunarak, herkesi bağışta bulunmaya davet etti. 
 
Biga’da ikamet eden Bahar Güven ve Recep Güven çiftinin çocukları Ahmet Alp’e, 3,5 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi kondu. Aile, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, aylardır yoğun bakımda olan oğullarının Zolgensma ilacına ulaşması için bağış kampanyasını başlatmasının ardından, birçok etkinlik düzenleyerek vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor. Şu anda 20 aylık olan Minik Ahmet Alp, 2 yaşına gelene kadar yurtdışından getirtilecek olan Zolgensma adlı ilacını alması gerekiyor.
 
“KAMPANYANIN YÜZDE 57,2 Sİ TAMAMLANDI”
Minik Ahmet Alp’in ilacına kavuşması için Güven ailesi, kendilerini destekleyenlerle birlikte sosyal medyadan canlı yayınlar düzenliyor. Geçtiğimiz akşam yapılan canlı yayında zamanlarının oldukça kısıtlı olduğunu söyleyen baba Recep Güven,  “12 aydır kampanyayı yürütüyoruz daha yüzde 57’ si tamamlandı” açıklamasını yaptı.
 
“İLACINI NE KADAR ERKEN ALIRSA O KADAR ETKİLİ OLACAK”
Baba Güven, “Düzenlenen bağış kampanyalarıyla gerekli olan miktarın yalnızca yüzde 57,2’sine ulaşıldı. Öte yandan Minik Ahmet Alp’in tedaviye kavuşması için zaman aleyhine işliyor. Bir an önce toplanan bağışların tamamlanması gerekiyor. SMA hastalığı, bir kas hastalığı zamanın önemi çok büyük. İlacını ne kadar erken alırsa o kadar etkili olacak. Sembolik ürün gemi aracılığı ile destek olabilirsiniz” çağrısında bulundu.
 
“BU DURUM BENİM İÇİN DE ÖNEMLİ, BABAM DA BİGALI”
SMA hastası Ahmet Alp’e destek olabilmek için düzenlenen canlı yayına katılan Ünlü müzisyen Akçıl, Biga doğumlu olduğunu belirterek, “Bu durum benim için de önemli. Babamın doğduğu yer Çanakkale Biga olduğu için aynı memleketliyiz diyebilirim. Bu bağış kampanyalarını her gün biraz daha yayarak 1 gemi, 10 gemi diyerek destek olalım. Çevremizi de arayarak, ben daha ciddi bağışlar rica edeceğim önümüzdeki haftalarda çünkü hala yüzde 47 oranında eksik var. Bunu bir yayında yayınlamak yerine herkesin Valilik izinli kampanyamız ile gönüllerinden ne koparsa destek olabilirler. Bende arkadaşlarımı harekete geçirmeyi planlıyorum” şeklinde konuştu.
 
“HEP BİRLİKTE ÇOK KUVVETLİ BİR TOPLUMUZ”
“Az bir zaman kaldı, ben de gemi aracılığıyla bağış yapacağım. Birebir ilgilenmeye çalışacağım, umarım destek sağlayabilirim” diyen Akçıl, “Dikkat çekmek için yayına bir kere daha katıldım. Babamıza da destek olması için kendisiyle konuşup bir nakit akışı sağlamak istiyorum. Amacım duyurabildiğimiz kadar duyurmak, Allah’ın izniyle küçük Ahmet’i de hayata döndüreceğiz. Ben de bu 1 ay içerisinde duyurabildim kadar duyurup, paylaşımları devam ettirmeye çalışacağım. Hep birlikte çok kuvvetli bir toplumuz, buradan herkesi birlik olmaya çağırıyorum” dedi.
 
Ahmet Alp bebeğe umut olmak için TR240006701000000093820879 nolu IBAN numarasına bağışta bulunabilirsiniz. Destek kampanyası hakkında bilgi almak için 0543 334 52 87 nolu numarayı arayarak Ahmet Alp'in babası Recep Güven'e ulaşabilirsiniz. Ayrıca büyük harflerle ‘HAYAT’ yazıp 1735’e sms (1 SMS 10 TL) yollayabilirsiniz.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN