İlçe-Belde

Lapseki’yi gururlandırdılar!

Bu yıl 17.si düzenlenen ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor‘ isimli proje geliştirme yarışmasının bölge şampiyonu Plevne Ortaokulu’nun ’Second World Robotik Takımı’ oldu.

Bu yıl 17.si düzenlenen ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor‘ isimli proje geliştirme yarışmasının bölge şampiyonu Plevne Ortaokulu’nun ’Second World Robotik Takımı’ oldu.
 
Dünya genelinde 100 ülkeden katılım sağlanan ve ‘FIRST LEGO League Challenge’ ismiyle düzenlenen yarışmada, lise ve ortaokul öğrencilerinin takım projeleri yarışıyor. Turnuvaya katılacak olan takımlar 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1,5 – 2 saatlik bir çalışmayla 4 ile 10 kişi arasında takım oluşturulan takımın, belirlenen sorunu çözmeye yönelik bir robot tasarlaması bekleniyor.  Türkiye’den 45 şehir ve 300 takımın yarıştığı turnuvada, bölge şampiyonları belirlenmesinin ardından takımlar, 14 Haziran’da gerçekleşecek olan ulusal turnuvaya hazırlanıyor. Yarışmanın son ayağı ise ulusal yarışmayı kazanan dünya takımlarının yer aldığı uluslararası turnuva olacak.
 
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Plevne Ortaokulu’nda eğitim gören Duygu Emine Tekin, Ela Birol, Umay Acar, Ecrin Amaç, Mahmut Eray Kartal, Amine Ravza Özcan, Hazal Gelen, Mustafa Alp Onat, Nisa Naz Urel ve İbrahim Efe Kılıçarslan’ın dahil olduğu ve takım koçluğunu Fen Bilimleri Öğretmeni Yaşar Bozdemir’in yaptığı Second World Robotik Takımı, rakiplerini yenerek bölge temsilcisi olarak ulusal yarışmaya katılmaya hak kazandı.

 "DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUZ"
Takımın koçu Bozdemir yarışmaya hazırlanmanın salgın şartlarında çok zor olduğunu belirterek, ”Gerekli önlemleri alarak kimi zaman yüz yüze, kimi zamanda online olarak çalışmaları yürüttük ve takım olarak çok çalıştık. Ulusal finalde Çanakkale ilini ve Lapseki ilçemizi en güzel şekilde temsil ederek, yurt dışında yapılacak olan uluslararası finallere katılmak ve dünya şampiyonu olmak istiyoruz” dedi.
 
KAYMAKAM BAŞARILAR DİLEDİ
Plevne Ortaokulu Müdürü Serkan Serbes, ‘Second World Robot Takımı’ Koçu Yaşar Bozdemir ve takımı, Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya’yı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan’ı ziyaret etti. Kaymakam Çelikkaya, duyduğu iftiharı paylaşarak Türkiye finali yolunda başarılar diledi.

BELEDİYE BAŞKANINI DA ZİYARET ETTİLER 
‘Second World Robot Kodlama Takımı’, ulusal yarışma öncesi Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı da ziyaret etti. Başkan Yılmaz; ''Öğrencilerimizi bu üstün gayret ve başarılarından ötürü kutluyorum, özellikle Covid-19 salgını ve pandemi döneminde elde ettikleri bu başarılar bizim nezdimizde çok kıymetlidir. Her daim kendilerinin yanlarında olacağız ve onları desteklemeye devam edeceğiz çünkü onlar bizim geleceğimiz umut ışığımız'' diyerek bol şans diledi.
 
Sevi Gözay UĞURLU