Yaşam

'Hep beraber Çanakkale’mizi tekrar kucaklamak arzusundayız'

Türk Kızılay’ın kuruluşunun 153.yılı olması sebebiyle Çanakkale şubesi düzenlediği bir etkinlikle kutladı.

Türk Kızılay’ın kuruluşunun 153.yılı olması sebebiyle Çanakkale şubesi düzenlediği bir etkinlikle kutladı. Kordon’da yapılan basın açıklamasında ayrıca şubeye tahsis edilen Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi de tanıtıldı.
 
Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi'nin temel ilkeleri olan insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik çerçevesinde çalışan bir yardım kuruluşu olan Kızılay, olan 11 Haziran 1868 tarihinde kurulmasının ardından birçok gönüllüsü ile çalışmalarına 153 yıl sonra da sürdürüyor.
 
Kızılay’ın yıldönümü olmasından kaynaklı Çanakkale şubesi basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen açıklamada ayrıca tahsis edilen Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi hakkında da bilgi paylaşıldı. Türk Kızılay Çanakkale Kızılay Şube Başkanı Ergin Sezen yaptığı açıklamada, “11 Haziran 1868 yılında kurulan Kızılay’ımızın bugün 153’ncü kuruluş yıldönümü bu sebeple burada bir yaş günü kutlaması yapıyoruz. Dolayısıyla burada hep beraber olabilmenin Kızılay’ın farkındalığını yaratabilmenin Kızılay’ımıza yeni ufuklar yeni gönüllüler, yeni bağışlar kazandırabilmenin çabası içerisindeyiz. Kan merkezimizde gönüllülerimizle kadın kollarımızla gençlik kollarımızla hep beraber Çanakkale’mizi tekrar kucaklamak arzusundayız. Herkesi buraya bekliyoruz. Tüm Çanakkalelileri misafirlerimizi burada ağırlamak istiyoruz. Yemek ikramlarımız olacak. Çay kahve, tatlı ikramlarımız olacak. Dileyenler buraya gelmişken kan bağışında bulunabilirler. Kök hücre bağışında bulunabilirler. Dilerlerse yine Kızılay’a bağışta bulunabilirler. Bu şekilde hep beraber 153. yılımızı hep beraber kutlamak istiyoruz. Halkımızla hep beraber olmak istiyoruz. Bu amaçla buradayız. Çanakkalelileri seviyoruz” dedi.
 
“35-38 VİLAYETTE KAZANDIRDIĞI MOBİL AŞ EVLERİNDEN BİR TANESİ”
Günlük 300 kişilik yemek çıkaracak kapasiteye sahip olan Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi ile ilgili bilgi veren Başkan Ergin Sezen, “Mobil Aşevimiz Müge Anlı ve dostlarının bizlere kazandırdığı Türkiye’mizde 35-38 vilayette kazandırdığı mobil aş evlerinden bir tanesi. Dolayısıyla biz burada çok daha güzel, çok daha sağlıklı, çok daha hızlı, çok daha mutlu mobil bir şekilde ihtiyaç anında hazır olup ihtiyaç sahiplerine ulaşabilme imkanı buluyoruz. Müge Anlı ve dostlarının bu desteklerine de ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Kendilerinin gıyabında kendilerini yeniden kutluyoruz” şeklinde konuştu.
 
Sevi Gözay UĞURLU