Asayiş

Feci kazada 1 polis memuru ve 1 astsubay hayatını kaybetti! YASA BOĞAN KAZA

Geçtiğimiz gece meydana gelen trafik kazasında, şerit ihlali yapan otomobilin çarptığı sivil araçta görevi başındaki polis memuru şehit oldu.

Geçtiğimiz gece meydana gelen trafik kazasında, şerit ihlali yapan otomobilin çarptığı sivil araçta görevi başındaki polis memuru şehit oldu. Astsubay olduğu öğrenilen diğer araç sürücüsü de hayatını kaybetti.

Feci kaza Pazar gecesi 23.45 sıralarında Kepez beldesi yakınlarında Çanakkale- İzmir karayolunun 4’üncü kilometresinde yaşandı. Polis memuru Cihan Türkmenoğlu, idaresindeki sivil polis aracıyla İzmir istikametine giderken, şerit ihlali yaptığı iddia edilen belirtilen M. T. I.’nın kullandığı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada, her iki sürücü de sıkışırken araçlardan biri alev aldı. Yoldan geçen diğer sürücülerin bilgi vermesi üzerine olay yerine sağlı ekipleri, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar ile yakındaki benzin istasyonunda çalışanları yangın söndürme cihazıyla müdahale ettiği araçtaki yangını, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürdü. İki aracı sürücüsü de sıkıştıkları yerden çıkarıldıktan sonra sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı polis memuru Cihan
Türkmenoğlu, ambulansla götürüldüğü Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’nde doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Astsubay olduğu öğrenilen diğer araç sürücüsü de kaza yerinde sağlık ekiplerince yapılan kalp masajı sonrasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi ancak o da hayata tutunamadı. İki güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği kaza Çanakkale’de büyük üzüntü yarattı. Vali İlhami Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman kaza yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Ardından hastaneye giden Vali Aktaş ile Karaduman, şehit polis memurunun yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Trafik kazasında Şehit olan Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu’nun naaşı törenle memleketine uğurlandı. Dün öğle saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan törene; Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Vali Yardımcıları Hakkı Uzun ve Ali Muhittin Varol, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bnb. Ercan Oran, ile şehit polis memurunun ailesi ve yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mesai arkadaşları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Şehit Cihan Türkmenoğlu özgeçmişin okunmasının ardından, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Akşam görev esnasında geçirmiş olduğu elim bir trafik kazasında yaralanan meslektaşımız polis memuru Cihan Türkmenoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, bütün çabalara rağmen, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Acımız çok büyük. Teşkilatımızın değerli bir üyesi olan meslektaşları ve arkadaşları tarafından çok sevilen polis memuruydu arkadaşımız. Bu yüzden törende bizi yalnız bırakmayan sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Son yolculuğuna uğurladığımız kahraman şehidimiz, Çanakkale’nin huzur ve güvenliği için cansiperane şekilde çalışan bir arkadaşımızdı. Bizler için kutsal bir emanet olduğu geri de bıraktığı ailesine sabırlar diliyorum, onlar artık bize emanet. Bu büyük ailenin bir parçasıydı ve olmaya devam edecekler. Bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere; teşkilatımıza, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

Daha sonra Şehit Cihan Türkmenoğlu naaşı dualarla memleketi Balıkesir’e uğurlandı. Protokol üyeleri şehit polis memurunun eşi İlkay Türkmenoğlu, oğlu Hüseyin Ümit Türkmenoğlu ve kızı Rüya Türkmenoğlu’na başsağlığı dileklerinde bulundular.

Sevi Gözay UĞURLU