Turizm

'Herhangi bir eğlence durumu yok'

Yılbaşı süresince alınan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının duyurulmasının ardından, otellerde eğlence gerçekleşmesine müsaade edilecek iddialarını Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer yalanladı.

Yılbaşı süresince alınan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının duyurulmasının ardından, otellerde eğlence gerçekleşmesine müsaade edilecek iddialarını Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer yalanladı. Aydeğer, otellerin kendi misafirlerine yeme-içme alanlarının 22.00’ye kadar hizmet vermesi kararının birkaç hafta önce yayınlanan genelgede belirtildiğini hatırlattı.
 
ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, yaptığı açıklamada, “Yılbaşı sürecinde 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması var. Bir taraftan konaklama tesisleri ile ilgili olarak otellerin misafir kabul etmelerinde konaklama hizmeti vermelerinde bir kısıtlama söz konusu değil. Yalnız en son genelgede ifade edildiği üzere, konaklama tesislerinde 22.00’ye kadar otel bünyesinde bulunan restoran, yeme-içme alanlarında hizmet verme ile ilgili herhangi bir kısıtlama söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
 
“Burada önemli olan konu şu; misafirin otel bünyesinde konaklıyor olması ile ilgili bir konu” diyen Aydeğer, “Ama diğer taraftan bütün Türkiye’de alınan tedbirler çerçevesinde herhangi bir eğlence durumu yok. Otelde konaklayan misafirler, otelin genel alanları içerisinde otel sınırlarında olmak kaydıyla 22.00’ye kadar bu alanlarda bulunabilecekler. 22.00’den sonra yeme-içme hizmeti de ortadan kalkacak. En son yayınlanan genelge çerçevesinde restoranların hizmet vermesine müsaade edilmiyordu. Ama konaklama tesisleri bünyesinde yer alan tesisler, kendi konaklayan misafirlerine 22.00’ye kadar hizmet verebiliyordu. Aslında bu birkaç hafta önce alınan kısıtlama tedbirlerinde netleştirilmişti, aynı durum devam ediyor. Yılbaşı için ayrıca alınmış bir karar söz konusu değil. Şu an halihazırda tüm konaklama tesisleri kendi yeme-içme alanlarında konaklayan misafirlerin hizmetine 22.00’ye kadar sunabiliyor” bilgisini verdi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN