Kültür ve Sanat

Hande Ünsal ‘Sözüm Söz’ şarkısı ile müzikseverlerle buluştu

Boğaz FM’in gündüz kuşağında sevilerek dinlenen Ulaş Gürdal’la programına konuk olan ünlü müzisyen Hande Ünsal, yeni şarkısı ‘Sözüm Söz’ isimli tekli şarkısının hikayesini dinleyiciler ile paylaştı.

Boğaz FM’in gündüz kuşağında sevilerek dinlenen Ulaş Gürdal’la programına konuk olan ünlü müzisyen Hande Ünsal, yeni şarkısı ‘Sözüm Söz’ isimli tekli şarkısının hikayesini dinleyiciler ile paylaştı. Pandemi sürecini nasıl geçirdiğini de anlatan Ünsal, bu dönemde 38 şarkı yaptığını söyledi.
 
Hafta içi her gün 15.00-17.00 saatleri arasında 95.8 Boğaz FM’de program yapan Ulaş Gürdal, son dönemlerin çok ses getiren genç müzisyeni Hande Ünsal’ı konuk aldı.
 
Söz ve müziği kendisine ait olan ‘Sözüm Söz’ isimli tekli çalışmasını iki hafta önce çıkaran Ünsal, “Düzenlemesi Serkan Balkan, mix-mastering Emre Kıral’ın yaptığı şarkının video klibini ise Ecem Gündoğdu yönetti. Daha ne olsun” dedi.
 
Yeni tekli çalışmasının hikayesini paylaşan Ünsal, “Ben bu şarkıyı 1 buçuk sene önce yazmıştım aslında. ‘Daha İyi’ şarkısının yazıldığı dönemde, aynı duyguyla yazılmış bir şarkı. Ayrılığın ilk evresini yaşayan, seviyor ama sevmese daha iyi olacak aurasında bir kız vardı. Bu da sanki ayrılığın son evresiymiş de tam anlamıyla bitmiş, yansam da küle de dönsem bana gelme, kimde istersen onda sön artık, bittiğini söyleyen bir Hande var. Tamamen birbirinin devamı gibi iki şarkı bana göre. Aslında bir şarkı daha vardı bunun arasında. Bunu üçleme olarak düşünmüştüm ama onu çok sevdiğim, değer verdiğim birine verdim. Aşırı mutluyum. Şimdilik sürpriz tutuyor ismini ama daha sonra dinleyince açıklayacağım. Aşırı heyecanlandığım ve aşırı sevindiğim bir işti. İlerleyen zamanlarda dinleyeceğiz. Türkiye’nin çok ünlü isimlerinden birisi” müjdesini verdi.
 
“İLHAM PERİSİ GİBİ ANNEM BENİM İÇİN”
Müzisyen bir aileden gelen Hande Ünsal, ünlü viyola virtüözü Nursal Ünsal Birtek’in torunu, ünlü müzisyen Niran Ünsal’ın kızı olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, “Nursal Ünsal Birtek anneannem. Türkiye’nin ilk kadın viyola virtüözüdür. Litaratüre geçmiş bir isimdir. Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı unvanıyla hayatını sürdürmüş. 2009’da kaybettik anneannemi. Ama bize o kadar güzel bir genetik miras bıraktı ki, biz de bu genetik mirası sürdürüyoruz. Annem Niran Ünsal çok değerli bir müzisyen. Annelik başka müzisyenlik başka. İlham perisi gibi annem benim için. Müzisyen kimliğiyle ufuk açan, inanılmaz bir bakış açısına sahip, zaten Türkiye’nin en önemli bestecilerden ve yorumculardan bir tanesi. Adını altın yıldızlı harflerle kazımış bir isim. Ben onur duyuyorum tüm ailemle. 7 kuşaktır müzisyen genetiği taşıyan bir kızım ben de. Elimden geldiğince onlara layık olmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
 
“38 TANE ŞARKI YAZARAK GERİ DÖNDÜM”
Hande Ünsal, pandemi dönemini nasıl geçirdiğini de paylaşarak, “Pandemi dönemi hepimizde olduğu gibi biraz depresyonik, zaman zaman düşe kalka ama kendini zaman zaman toparlayarak geçiyor. Spora verdim kendimi, yeni şarkılar yapayım dedim. Bir dönem memleketim İzmir’e kapattım kendimi. Orada 38 tane şarkı yazarak geri döndüm. Benim için verimli bir çalışma süreciydi aslına bakarsan. Ama başlarında bir depresyona girmedim değil. Herkesin bir dönemi var, onlar yaşayabildi ama benimki tam yarıda kaldı. ‘Seni Sever miydim’, ‘Nerdesin’ ‘Daha iyi’ şarkıları ile üçte üçü yaptım, sonrasında konserler iptal. Üzüldüğüm bir sene oldu kendi adıma. Ama durmak yok, yola devam dedik. Hiçbir zaman müziğe ara vermedik. Müzik susmasın diyoruz zaten. Arada ‘İyi Misin’ diye bir şarkı çıkarttık. Pandeminin ilk süreciydi, herkes gerçekten sevdiğini merak ettiği, sadece telefonla arayabildiği, yüz yüze görüşmenin olmadığı bir süreçti ve gerçekten insanların birbirine ‘İyi misin’ demeye ihtiyaçları vardı. İlk önce iyi misin şarkısını buluşturduk dinleyiciyle. Daha sonra yaz geliyor dedik ve ‘Yorgun Savaşçı’yı yapalım dedik. Hepimizi bu dönem yordu ama aynı zamanda savaşmaya devam ettik. Zaten her konuda ilk biz etkileniyoruz, bu dönemde de gerçekten çok büyük yaralar aldık Müzisyen arkadaşlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bu süreçte hiçbir zaman onları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız da. Gerçekten bizim sektör büyük bir yara aldı” şeklinde konuştu.
 
“BEN HER GELDİĞİMDE AĞLAYARAK DÖNÜYORUM ÇANAKKALE’DEN”
Çanakkale’ye çok geldiğini belirten Ünsal, “Hem konser için hem radyolar için geldim Bir dönem annemle gezmek için geldim annemle beraber. Çanakkale’deki bütün tarihi yerleri gezdik. Çanakkale çok değerli bir memleket. Aurası çok başka bir memleket. Ben her geldiğimde ağlayarak dönüyorum Çanakkale’den. İnsanları da bir o kadar güzel insanlar” diye anlattı.
 
“ONLARI DA SAHİPSİZ BIRAKMAYALIM”
Ünlü müzisyen Hande Ünsal, son olarak sokak hayvanlarını unutulmaması için mesaj vererek, “Benim iki tane kedim var. Zaten havalar soğuyor, sokak hayvanları için bir kap mama bir kap su koymayı unutmayalım. Onlar da can, onları da sahipsiz bırakmayalım” dedi.
 
Sevi Gözay UĞURLU