Ekonomi

Kurban Bayramı öncesi çeyrek altın 750 TL

Altın fiyatları her geçen gün rekor tazelemeye devam ediyor. Dün sabah saatlerinden itibaren Çanakkale’de çeyrek altın 750 TL’den satılırken, 22 ayar gram altın ise 435 TL’den alıcıya ulaştı.

Altın fiyatları her geçen gün rekor tazelemeye devam ediyor. Dün sabah saatlerinden itibaren Çanakkale’de çeyrek altın 750 TL’den satılırken, 22 ayar gram altın ise 435 TL’den alıcıya ulaştı.
 
Altın piyasaları son dönemde rekor üzerine rekor kırarken vatandaşlar fiyatları takip etmekte zorlanıyor. Özellikle koronavirüs salgını sonrası yükselişini hızla sürdüren altın fiyatları son dönemde tarihi rekor seviyelerine ulaştı. Aralık ayında başlayarak dünyayı etkisi altına alan, Mart ayından bu yana Türkiye’de de görülen koronavirüs salgın ile tırmanışa geçen altın fiyatları, ülkelerin normalleşme adımlarıyla birlikte yaşadığı düşüşün ardından, yine son günlerde artan vaka sayıları ve ikinci dalga endişesiyle çok sayıda ülke bir daha karantina uygulamalarına yönelirken, yatırımcılar da yeniden altına yöneldi. Bununa birlikte İç piyasada dolar kurunda yaşanan yükseliş de altın fiyatlarındaki artışa bir anlamda etki etti. Gelişmeler sürerken altında sıçrayarak artışını sürdürdü.
 
Düğün ve nişan gibi organizasyonların vazgeçilmezi olan çeyrek altının fiyatı dün itibariyle Çanakkale’de 750 TL’ye ulaştı. Geçtiğimiz hafta 24 Temmuz Cuma günü 700 TL ile rekorları alt üst eden çeyrek altın, içinde bulunduğumuz haftanın ilk günü olan 27 Temmuz Pazartesi günü Çanakkale Kuyumcular Çarşısında 715 TL’den satışa sunulmuştu. Altın fiyatları sıçrayışa devam ederken, dün ise (29 Temmuz Çarşamba) 750 TL barajına vararak 5 gün içerisinde 50 TL’lik bir yükseliş oldu. Bu durum özellikle Kurban Bayramı öncesinde, tam da düğün sezonunda altın alacakları da hayrete düşürdü.
 
Çanakkale Kuyumcular Derneği’nin tavsiye edilen satış fiyat listesindeki rakamlara göre; kentte 22 ayar altının gram fiyatı 435 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altın ise Çanakkale’de 750 TL’den satılıyor. Yarım altın 1500 TL’den alıcıya ulaşırken, tam altının fiyatı ise 2980 TL oldu. Cumhuriyet altını da Çanakkale’deki kuyumcularda 3030 TL’den satışa sunuluyor. Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor.
 
Gülçin AKIN