İlçe-Belde

Yılmaz: 'Bu Yıl Sadece Kiraz Yarışması Düzenlenecek'

Bu yıl 35.si yapılması planlanan ‘Lapseki Geleneksel Kiraz Festivali’, tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüsü tedbirlerinden dolayı yapılmazken; Kiraz Yarışması, tam gaz devam ediyor.

Bu yıl 35.si yapılması planlanan ‘Lapseki Geleneksel Kiraz Festivali’, tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüsü tedbirlerinden dolayı yapılmazken; Kiraz Yarışması, tam gaz devam ediyor. Yarışma ile alakalı açıklama yapan Lapseki Belediye Başkanı Yılmaz, "Her yıl olduğu gibi, bu yıl da üreticiler arasında yapılan ‘Kiraz yarışması’ yapılacak" ifadelerini kullandı.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Her yıl olduğu gibi, bu yıl da üreticiler arasında yapılan ‘Kiraz yarışması’ yapılacak. Bu yıl bir farkındalık yaratmak istedik. Geçmiş yıllarda Kiraz Yarışması'nda 1. 2. ve 3. olan kiraz üreticilerine para ödülü verilirken; bu yıl ise yeni bir uygulama yapılarak daha fazla üreticiye ödül verilmesi planlandığından 4. Ve 5. Sıradaki üreticilere de para ödülü verileceğiz. Bizim için bütün üreticilerimizin ürettiği kirazlar birinci. Biz kimseyi ayırt etmiyoruz “dedi.

Bu yıl, kiraz yarışmasında 1. Olan üretici 2,500 tl; 2. Olan üretici 1,500 tl; 3. Olan üretici 1,000 tl; 4. Olan 500 tl ve 5. Olan üretici ise 300 tl para ödülü alacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Ziraat 900' ve 'Diğer Kirazlar' olmak üzere iki kategoride yapılacak yarışma, 15 Haziran saat 16:00’da Belediye Hizmet Binası'nda yapılacak.

Yarışmaya girecek olan üreticilerin, kiraz sandıklarını Belediye Binası'ndan temin edebilecekleri duyuruldu.